CHP Maraş Merkez İlçe Kongresi'nde olay

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Ocak 2010 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAHRAMANMARAŞ'ta düzenlenen CHP Merkez İlçe Kongresi'nde kavga çıktı.

Paris Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen ve eğitimci Hürriyet Gürsel Taşın ile Avukat Mehmet Derinkuyu'nun listelerinin yarıştığı kongreye 315 kayıtlı delegenin yanı sıra çok sayıda partili ile davetli katıldı. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat ile İl Başkanı Galip Yılışın adaylardan Taşın'ı desteklerken, partide daha önce milletvekilliği yapan Mehmet Parlakyiğit başta olmak üzere eski il ve ilçe başkanları ise Derinkuyu'ya destek verdi.

Günler süren seçim sürecine yansıyan gerginlik kongreye de taşındı. Divan Başkanlığı'nı Milletvekili Durdu Özbolat'ın yaptığı kongrede söz alan konuşmacılar partide birlik ve beraberliğin sağlanmasını isterken, Milletvekili Özbolat'a da eleştirilerde bulundu. Bu arada partinin tanınmış simalarından ve daha önceki seçimlerde milletvekili adayı olan Kibar Özdemir de konuşmasında milletvekili Özbolat'a eleştiriler yöneltti. Bunun üzerine kürsüye gelen İl Başkanı Galip Yılışın ise eleştirilere cevap veren bir konuşma yaptı. Bunun üzerine partililer, ?Neden Kibar Hanımı eleştiriyorsun, sana yakışıyor mu?? diye seslendi.

Milletvekili Durdu Özbolat ile il yönetimine yakın isimlerden oluşan partililer ise, üzerine yürüdükleri partiliye sert tepki gösterip, demir sandalye ile vurmaya çalışıp tartakladı. Bunun üzerine kavga çıktı. Kavga aralarında Kibar Özdemir'in de bulunduğu grup tarafından daha fazla büyümeden önledi. Divan Başkanı Özbolat, ?Burada yapılan konuşmalarda en büyük eleştiri bana yapıldı. Ben sesimi çıkarmadan dinledim. Kimse konuşurken bir başkası laf atmasın ve gelsin burada konuşsun? diyerek tarafları uyardı.

Kavganın yatıştırılması sonrası kongreye devam edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber