Bankalara harç uygulaması kısa sürede çıkacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2010 19:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, banka şubelerinden yılda bir kez harç ücreti alınmasına ilişkin karar verdiklerini, ilgili yasal düzenlemenin çok kısa sürede TBMM'de tamamlanmasının ardından uygulamanın başlayacağını açıkladı.

Türkiye Bankalar Birliği üyeleri ile İstanbul'da biraraya gelen Ali Babacan, toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ali Babacan, 2009'un zor bir yıl olduğunu, bu dönemde Türk finans ve bankacılık sektörünün çok büyük ve başarılı bir sınav verdiğini söyledi. İstanbul'da düzenlenen toplantıda, Türkiye'nin izleyeceği ekonomi politikaları, finans sektörünün içinde bulunduğu pozisyon, ileriye dönük büyüme potansiyeli, çevre ve bölge ülkeleriyle neler yapılabileceği konularının ele alınacağı bilgisini veren Babacan, ayrıca İstanbul'un finans merkezi olma konusunun da konuşulacağını kaydetti.

Banka şubelerinden yılda bir kez alınacak harçlara ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Babacan, ?Bu harç uygulaması, bankacılık sistemi üzerindeki yükü çok ince hesap edilmiş bir uygulamadır ve bu konuyla ilgili kararı vermiş durumdayız. Konuyla ilgili yasal düzenlemeyi çok kısa bir sürede TBMM'de tamamladıktan sonra uygulama başlayacak? dedi.

TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ TOPLANTISINA KATILANLAR

Türkiye Bankalar Birliği toplantısına, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, Türkiye Bankalar Birliğinden Yönetim Kurulu Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Faik Açıkalın, Vakıfbank Genel Müdürü Bilal Karaman, Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, Finansbank Genel Müdürü Sinan Şahinbaş, TEB Genel Müdürü Varol Civil, TSKB Genel Müdürü Halil Eroğlu ile ING Bank Genel Müdür Yardımcısı Cenk Tülümen ve Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Karademir katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber