Sosyal Sigortalar Kurumu teşkilatı kanun tasarısı, TBMM Plan Ve Bütçe Komisyonu´nda kabul edildi.

Haber Giriş : 09 Temmuz 2003 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Sigortalar Kurumu teşkilatı kanun tasarısı, TBMM Plan Ve Bütçe Komisyonu´nda kabul edildi.

Kurulması öngörülen Sosyal Güvenlik Kurumu, SSK, BAĞ-KUR ve İŞKUR arasında koordinasyon ve sosyal güvenlik alanlarındaki uygulamalarında norm ve standart birliği sağlamak, aktüeryal hesaplarını incelemek, mali işlem ve tabloları izlemek, ortak veri tabanı oluşturulması için çalışmalar yapacak.
Sosyal güvenlik politikalarını belirlemek ve bunların gerçekleştirilmesi için alınacak önlemleri kararlaştırmak üzere Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu oluşturulacak. Bazı bakanlık ve kamu kurumlarından temsilcilerin görev alacağı kurul, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında toplanacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösterecek olan Sosyal Güvenlik Kurumu'nda bir başkan, iki başkan yardımcısı ve dört daire başkanlığı bulunacak. Kurum, SSK, BAĞ-KUR ve İŞKUR'un mali işlem ve tablolarına ilişkin sonuçları dört ayda bir kamuoyuna açıklayacak.
Sosyal Güvenlik Kurumu'nca yapılacak işlemler her türlü elektronik ortamda arşivlenebilecek, elektronik ortamda bilgi ve belge istenip verilebilecek.
Tasarı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin yasaya dönüştürülmesine ilişkin bazı düzenlemeler de getiriyor. Bu kapsamda, bakanlıktaki dört müsteşar yardımcılığının sayısı beşe yükseltiliyor.
Bakanlık bünyesindeki Yurtdışı İşçi Hizmetleri Genel Müdürlüğü "Dış İlişkiler ve Yurtdışı İşçi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne", İşçi Sağlığı Dairesi ise "İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü"ne dönüştürülüyor. İş Teftiş Kurulu'nun görevlerine ilişkin yeni hükümler de getiren tasarıyla bakanlık bünyesinde Bilgi İşlem Daire Başkanlığı kurulması da öngörülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber