Başkentte ulaşım zammına pankartlı protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2010 01:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu'na (HAKSEN) bağlı sendikalara üye bir grup, metroda, toplu taşıma ücretlerine yapılan zammı protesto etti.

Ankara metrosu yolcu biniş peronunda toplanan gruptakiler, ulaşım zammı ve memur maaş artışına ilişkin tepkilerini dile getiren pankartlar taşıyarak metroya bindi.

HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, yolculuk sırasında yaptığı basın açıklamasında, 1 Ocaktan itibaren tam yolcu ücretinin 1.69 liradan 1.85 liraya, çok binişli biletlerde tam yolcu ücretinin ise 1.39 liradan 1.50 liraya yükseltildiğini hatırlattı. Gerçek zammın çok binişli tam biletlerde uygulanan transferlerde yapıldığını dile getiren Çivi, şunları kaydetti:

"Daha önce hiçbir ek ücret alınmayan her transfer için vatandaşlar 50 kuruş daha fazladan ödeme yapmak zorunda bırakılmıştır. Bu nedenle, vatandaşlar çok binişli tam biletlerle yaptıkları bir transferli yolculuk için 1.39 lira yerine 2 lira, iki transferli yolculuk için 1.39 lira yerine 2.5 lira ödeyecekler. Bu artışlar bir transferli yolculuklar için yüzde 44, iki transferli yolculuklar için yüzde 80 zam anlamına gelmektedir."

Memur maaşına bu yılın ilk 6 ayı için yüzde 2.62 zam yapıldığına anlatan Çivi, ortalama memur maaşında aylık 32 lira artış sağlandığını sö yledi. Çivi, Ankara'da toplu taşım araçlarına yapılan zam sonucunda memurların bir transferli yolculuklar için ayda 36.6 lira, iki transferli yolculuklar için ayda 66.6 lira daha fazla ücret ödeyeceklerini kaydetti.

Çeşitli sloganlar atan gruptakiler, Batıkent istasyonunda toplu taşıma kartlarını yaktılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber