Suriye ile yükseköğretimde işbirliği

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2010 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Suriye ile yükseköğretimde işbirliği yapılarak, öğretim elemanı ve öğrenci değişimi olacağını, ortak lisans ve lisansüstü programları açılacağını bildirdi.

Yapılan yazılı açıklamada, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç ve 13 üniversite rektöründen oluşan heyetin, resmi bir ziyaret kapsamında bulundukları Suriye'de yükseköğretim alanında önemli işbirliği adımları attığı belirtildi.

Suriye Yükseköğretim Bakanı Ghias Barakat'ın davetlisi olarak iki günlük ziyaret için Suriye'de bulunan heyette, Suriye'ye yakın bölge üniversiteleri Gaziantep, Çukurova, Harran, İnönü, Şırnak, Mardin Artuklu, Muş Alpaslan, Tunceli, Kilis 7 Aralık, Mustafa Kemal, Adıyaman üniversiteleri ile İstanbul ve Atatürk üniversiteleri rektörlerinin de yer aldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Lazkiye'de gerçekleştirilen görüşmelerde, Suriye ve Türkiye üniversiteleri arasındaki işbirliği alanları müzakere edildi. Bu müzakerelerde akademik işbirliği çerçevesinde; lisans ve lisansüstü programlarda müşterek çalışmalar yürütülmesi, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, sadece Halep Üniversitesi'nde bulunan Türk Edebiyatı Bölümü'nün diğer üniversitelerde de yaygınlaştırılması ve buraların Türkiye'den gidecek öğretim üyeleriyle desteklenmesi ve Türkiye'deki Arap Dili ve Edebiyatı bölümlerinin Suriye'den gelecek öğretim üyeleriyle desteklenmesi doğrultusunda kararlar alındı.

Ayrıca Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın da katıldığı görüşmelerle, Türk üniversiteleri ile Şam, Halep, Teşrin, El-Bas ve El-Furat üniversiteleri arasında işbirliği protokolleri imzalandı. Suriye'nin Türkiye'ye devlet bursuyla öğrenci göndermesine yönelik olarak kararlar alındı. İki ülke arasındaki işbirliği çalışmalarına önümüzdeki aylarda da devam edilmesi planlanıyor.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber