TMSF üyeleri soruşturmalar nedeniyle zor günler geçiriyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 18 Ocak 2010 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TMSF Başkanlığı görevinin son günlerini yaşayan Ahmet Ertürk'ün başı, Halis Toprak'ın suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcılığı nedeniyle açılan bir soruşturma nedeniyle dertte.

Ertürk'ü isyan ettiren soruşturmanın hikayesi şöyle: "Bir gazetede, Halis Toprak'ın TMSF ile ilgili iddiaları yayınlandı. Ertürk de, gazeteye kendi açıklamasını gönderdi. Açıklama gazetede yayınlandı.

Toprak, açıklamada kendisine hakaret edildiğini öne sürerek, Ertürk hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık da, Ertürk kamu görevlisi olmasına rağmen, Başbakanlık'tan izin almadan soruşturma açtı. Savcının, suçun kamu görevi ile ilgili olmadığı gerekçesiyle izin almadığı öğrenildi. Soruşturma başlatan savcılık geçtiğimiz günlerde Ertürk'ü ifade vermeye çağırdı.

Ertürk ise Başbakanlık'tan izin alınmadan hakkında soruşturma açılamayacağını ifade ederek, savcılığa ifade vermeye gitmeyeceğini beyan etti. Şimdi, savcı talimat verirse, Ertürk polis zoruyla ifade vermek zorunda kalacak."

Aday listesi 'Popstar kuyruğu'na döndü

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk ve Fon kurulu üyeleri, haklarında açılan davalar nedeniyle zor günler yaşarken, Ertürk ile iki üyeden boşalacak koltukları için bürokratların bir birleriyle yarıştıkları ortaya çıktı. TMSF Başkanlığı ve iki Fon kurulu üyeliği için, bugüne kadar ilgili bakana ve partinin yetkililerine toplam 200 adayın başvuruda bulunduğu bildirildi.

Özellikle Tarım ve Köyişleri ile Bayındırlık Bakanlığı gibi kurumlarda çalışan bazı bürokratların da TMSF üyelikleri için dilekçe vermesi, ekonomi yönetimini bile şaşırttı. Bu durum bürokrasi kulislerinde, "TMSF aday listesi popstar kuyruğuna döndü" şeklinde esprilerin yapılmasına neden oldu.

Hüseyin Özay

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber