Çubukçu: 7 yılda 142 bin 600 derslik yapıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2010 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, "7 yıl gibi bir sürede 142 bin 600 derslik yapıldı ki bu, Cumhuriyet tarihimizde bir rekordur" dedi.

Çubukçu, Ankara'nın Kazan ilçesinde toplu okul açılışları törenine katıldı.

Açılışı yapılan Kazan Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Çubukçu, göreve geldiklerinden bu yana gençlere en iyi eğitimi alacakları ortamları hazırlamanın gayreti içinde olduklarını vurgulayarak, "Bu çabamızda başta hayırseverlerimiz olmak üzere sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve basının çok büyük katkıları oldu. Bu desteğin her geçen gün arttığına memnuniyetle tanık olmaktayız. 7 yıl gibi bir sürede 142 bin 600 derslik yapıldı ki bu, Cumhuriyet tarihimizde bir rekordur" diye konuştu.

-"TEKNOLOJİNİN KULLANILMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Eğitim seferberliği ile birçok kentte derslik sıkıntısını aşmanın ve çocuklara daha kaliteli bir eğitim sunmanın mutluluğunu yaşarken bazı illerde yoğun göçten dolayı derslik sıkıntısı olduğuna işaret eden Çubukçu, şunları kaydetti:

"Yaşadığımız çağda eğitimde teknolojinin kullanılması dolayısıyla teknolojik altyapıyı kurmak da çok önemli. İşte dünyanın baş döndürücü hızına paralel bir çalışmayla tam 29 bin 428 bilişim ve teknoloji sınıfı kurduk, okullarımıza 734 bin 784 bilgisayar gönderdik. Bütün okullarımıza kurduğumuz BT (bilişim teknolojileri) sınıfları ve ADSL bağlantılarının temelinde şu gerçek yatıyor, bilim çağının kendine özgü koşulları kritik düşünebilen, sorun çözmede farklı yaklaşımlar geliştirebilme becerisi kazanmış bireylerin yetiştirilmesini gerekli kılmaktadır."

ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜAnkara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da konuşmasında, Bakanlığın ve Bakan Çubukçu'nun liderliğinde Türkiye'de olduğu gibi Ankara'da da eğitim alanında iyileştirmeler yapıldığını kaydederek, ilk ve orta öğretimde okullaşma oranları arasında Ankara'nın en iyi iller arasında yer aldığını bildirdi.

Okul öncesi eğitim seviyesinin yüzde 14'den yüzde 40'lara çıktığına dikkati çeken Aydoğan, "Hem eğitimin hem de öğretmelerimizin niteliğini artırmaya yönelik çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bir yıl içinde 29 bin öğretmenimiz çeşitli eğitim sürecinden geçirildi. Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin eğitiminin yanı sıra velilerin de eğitimine büyük önem veriyoruz. Buna yönelik hazırlattığımız bir CD'yi 70 bin öğrencinin tamamına ulaştırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber