Denizli'de öğretmenler, problemleri öğrencilerin evinde tespit edecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2010 15:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, öğretmenlerin, çeşitli problemleri yerinde görüp daha hızlı çözebilmek için öğrencilerin evlerini ziyaret edeceğini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, okullardaki problemli öğrencilerin tespiti ve çözüm yolu bulmak için hazırladıkları "Birlikte Başaralım" adlı projeyi, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında tanıttı.

Proje için il genelindeki 494 okulda ekipler oluşturulacağını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Oğuz, belirlenecek öğrenciler ve ailelerinin rehabilitasyonu için bünyelerinde Aile Danışma Birimi kurulduğunu dile getirdi. Oğuz, her okulda bir müdür yardımcısı, iki rehber ve bir danışman öğretmenden oluşacak ekiplerin problemli öğrencileri tespit edeceğini belirterek, "Ekiplerin yapacağı ev ziyaretlerinde, öğrencilerimizin çalışma ortamları ve kullandıkları araç gereçler görülerek ihtiyaçları tespit edilecek. Ayrıca aile içinde iletişim ve bireylerin davranışları gözlenerek, olumsuzlukların giderilmesine yönelik rehberlik yapılacaktır." dedi.

Bu çalışmaların sonucunda öğrencilerin bütün problemlerini gidererek kendilerini derse vermesini sağlamayı hedeflediklerini kaydeden Mahmut Oğuz, "Rehberlik ve Araştırma Merkezimiz'de, Aile Danışmanlık Birimi kurduk. Problem tespit ettiğimiz ailelerdeki iletişim bozukluklarını ve psikososyal sıkıntıların çözülmesi içinde gayret göstereceğiz. Beklentimiz ise ailelerin, iç problemlerini de çekinmeden bize yansıtmalarıdır." şeklinde konuştu. İl Milli Eğitim Müdürü Oğuz, öğrencilerin araç gereç yönünden eksiklerininse kendileriyle beraber valilik ve belediye tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber