Teknoloji bilgilendirme platformu kuruldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2010 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından desteklenen Teknoloji Bilgilendirme Platformu (TBP) kuruldu.

TBP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, platform, doğru bilginin etkili şekillerde doğru hedefe ulaştırılamaması nedeniyle, toplumda yaşanan bilgi kirliliğinin giderilmesi amacıyla oluşturuldu.

Ulaştırma Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından desteklenen platformda, konusunda uzman, güvenilir akademisyenler ile sivil toplum kuruluşları yer alıyor.

TBP'nin ilk toplantısında baz istasyonları ve cep telefonları başta olmak üzere teknolojik tüm gelişmelerle ilgili olarak kamuoyunda ve basında oluşan olumsuz algıların düzeltilmesi öncelikli hedef olurken, sorunun temelinde eksik ve yanlış bilgilendirmenin yatmasından yola çıkan platform, kamuoyunu bilimsel gerçeklerle doğru bilgilendirmeyi de misyon seçti.

Platformun amacı, özellikle yeni teknolojilerin günlük hayattaki yeri ve bu teknolojilerin çalışma prensipleri konusunda öncelikle yerel yönetimler ve basın yayın kuruluşlarını bilgilendirmek ve vatandaşa bu kurumlar aracılığı ile doğru bilginin iletilmesini sağlamak olarak belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber