TBMM'nin bu haftaki gündemi...

Haber Giriş : 07 Şubat 2005 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis bu hafta, yasama çalışmalarının yanı sıra kamuoyunda ''lojman cinayeti'' olarak bilinen olayı ele alacak.

CHP grup başkanvekilleri Kemal Anadol, Haluk Koç ve Ali Topuz tarafından, Meclis lojmanlarında Mustafa Güngör'ün öldürülmesinin aydınlatılması ve sorumluların belirlenmesi amacıyla verilen araştırma önergesi, 8 Şubat Salı günü görüşülecek. Eski İzmir Milletvekili Erol Güngör'ün oğlu Mustafa Güngör, 1991 yılında Milletvekili lojmanlarında öldürülmüştü.

Genel Kurul, 12 maddesi kabul edilen ''Tarımsal Ürünler Lisanslı Depoculuk Yasa Tasarısı''nın görüşmelerini sürdürecek.

Kadastro Kanunu'nda değişiklik içeren yasa tasarısının da bu hafta yasalaşması hedefleniyor.

Genel Kurul bu hafta Salı ve Perşembe günleri 15.00-19.00, Çarşamba günü ise 15.00-21.00 saatleri arasında çalışacak.

VETOLU YASA

TBMM'deki ihtisas ve araştırma komisyonları, çalışmalarını sürdürecek.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye geri gönderilen İl Özel İdaresi Hakkında Kanun, 8 Şubat Salı günü, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek.

Çocukları sokağa düşüren nedenlerle sokak çocuklarının sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemleri belirlemek amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, 8 Şubat Salı günü toplanarak çalışmalarına devam edecek.

TNN


Yıllardır Türkiye gündeminin üst sıralarında yer alan öğrenci affı konusunda AKP ve CHP topu birbirine atarken, bağımsız milletvekillerinden Emin Şirin`in verdiği yasa teklifinin doğrudan gündeme alınıp alınmaması Salı günü Meclis Genel Kurulu`nda oylanacak.

İstanbul bağımsız Milletvekili Emin Şirin`in, türban nedeniyle okuldan atılanları da kapsayan öğrenci affına ilişkin yasa teklifi Milli Eğitim Komisyonu`nda 45 gün içinde gündeme alınarak görüşülemediği için Salı günü Genel Kurul`da görüşülecek. TBMM İçtüzüğü`nün 37`nci maddesi uyarınca teklifin doğrudan gündeme alınıp alınmayacağının belirlenmesi amacıyla Genel Kurul`da oylama yapılacak.

Teklifte, her ne gerekçeyle olursa olsun disiplin suçuyla atılanlara da belirli koşullarda üniversite öğrenciliğine dönme yolu açılıyor. Teklif, türban taktığı için okuldan atılan ve sayıları 300`ü bulan öğrencileri de kapsıyor.

DYP DE VERMİŞTİ

Emin Şirin`in verdiği yasa teklifinin ardından aynı içerikte bir başka teklifi DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan da Meclis Başkanlığı`na vermişti.

Kandoğan`ın yasa teklifi de Milli Eğitim Komisyonu`nda henüz ele alınmadı.

Söz konusu teklifin oylanmasının ardından denetim görevini sürdürecek olan Genel Kurul`da Çarşamba günü Kadastro Yasa Tasarısı, Perşembe günü de görüşmelerine yılbaşından önce başlanan ancak bir türlü tamamlanamayan Tarımsal Ürünler Lisanslı Depoculuk Yasa Tasarısı ele alınacak.

VETOLU YASA KOMİSYONDA

Bu arada Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından 14 maddesi TBMM`ye iade edilen İl Özel İdareleri Yasası`nın vetolu maddeleri de Salı günü Plan ve Bütçe Komisyonu`nda görüşülecek.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber