Üniversite eylemci öğrencilerin ailelerine mektup gönderdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2010 21:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, üniversitede yasa dışı eylem ve gösterilere katılan öğrencilerin ailelerine mektup gönderdiklerini belirterek, ''Amacımız özgür ve güvenli bir ortam sağlamak. Onun için polisiye tedbirlerden ziyade iletişim yoluyla bunu yapmaya çalışıyoruz, buna aileyi de katıyoruz'' dedi.

Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite yönetiminin aldığı karar doğrultusunda 3 aydan beri, GAÜN'de yasa dışı eylem ve gösterilere katılan öğrencilerin ailelerine mektup gönderdiklerini söyledi.

Amaçlarının üniversitede özgür ve güvenli bir ortam sağlamak olduğunu belirten Coşkun, şöyle konuştu:

''Yasa dışı veya uygun olmayan eylem ve gösterilere karışan bütün çocukların ailelerine mektup yazıyoruz. Ailelerden, çocuklarının rahat ve güvenli bir ortamda eğitim yapabilmelerine katkıda bulunmaları için çocuklarıyla daha yakından ilgilenmelerini, bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Üniversite olarak 3 ay önce buna karar verdik. Amacımız özgür ve güvenli bir ortam sağlamak. Onun için polisiye tedbirlerden ziyade iletişim yoluyla bunu yapmaya çalışıyoruz, buna aileyi de katıyoruz. Bu tür olaylara karışma konusunda, aileleri de araya katmak, çocuklar için daha caydırıcı oluyor.''

Olaylara karışan öğrencileri, Rektörlüğe çağırdığını, çay ikram ettiğini ve dertlerini dinlediğini belirten Coşkun, iletişim kurarak, olayların büyümesini engellediklerini ifade etti.

Coşkun, şunları kaydetti:

''Polisiye tedbirler veya hemen disiplin soruşturması yapmak yerine ailelere mektup yazıyoruz. Mektupta, çocuklarının hangi eylemlere katıldığını belirtiyoruz. Mektubumuzu, 'Rektörlüğümüz ile iş birliği içinde huzurlu ve güvenli bir eğitime yapacağınız katkılardan dolaylı şimdiden teşekkür ederiz' diye bitiriyoruz.

Sloganımız, özgür ve güvenli bir üniversite. Özgür olsunlar, ama yasal olmayan eylemlere karşı da caydırıcı önlemler almaya çalışıyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber