Üniversitelerarası Kurul'un YÖK taslağına katkıda bulunmak istemesi üzerine Başbakan Erdoğan YÖK tasarısını geri çektiklerini açıkladı

Haber Giriş : 09 Temmuz 2003 23:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversitelerarası Kurul'un YÖK taslağına katkıda bulunmak istemesi üzerine Başbakan Erdoğan YÖK tasarısını geri çektiklerini açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Yasa Tasarısı'nın geri çekilerek, rektörlerin ortak katılımıyla yeniden ele alınacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan, akşam saatlerinde katıldığı bir düğün töreninden ayrılırken, bugün gerçekleştirilen Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nda rektörlerin isteği doğrultusunda, YÖK Yasa Tasarısı'nın geri çekilerek, rektörlerin ortak katılımı ile yeniden ele alınacağını belirtti.

Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nda rektörlerin ortaya koyduğu talebi olumlu karşıladığını ifade eden Erdoğan, "Taslakla alakalı olarak, rektörlerin bugün gösterdikleri ortak 'bizde katılımcı olalım' anlayışı, sayın Bakanımız tarafından da değerlendirilecek. Biz de arkadaşlarımızla birlikte Pazartesi günü, konuyu Bakanlar Kurulu'nda değerlendireceğiz. Hüseyin Bey'in yapması gereken bir basın toplantısı vardı. Bu basın toplantısını bu nedenle yapmayacak. Biz bütün rektörlerimizin şu andaki taslak üzerindeki kanaatlerini, bir katılımcılık anlayışı içerisinde almakla ayrıca iftihar ederiz. Baştan itibaren arzumuz buydu. Daha katılımcı daha ideale yakın bir YÖK Kanun Tasarısı hazırlama fırsatı verir bize, bundan dolayı rektörlerimizin gösterdiği bu olgunluğa ayrıca teşekkür ederim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber