Canan Arıtman yine ortalığı karıştırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2010 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun AK Parti ve CHP'li üyeleri komisyona sunum yapan AB heyeti önünde tartıştı. Heyet ise tartışmayı şaşkın bakışlarla izledi

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Siyasi Müsteşarı Diego Mellado ve beraberindeki teknik heyet, dün TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na, AB'nin kadın-erkek eşitliği uygulamalarına ilişkin sunum yaptı. Mellado, AB'nin kadın istihdamında yüzde 60 olan hedefini yüzde 59.3'le yakaladığını belirtirken, bu oranın Türkiye'de yüzde 22'de kaldığını söyledi.

CHP'li Arıtman söz alınca...

Söz alan CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman ise Ak Parti iktidarında kadının ikinci plana itildiğini ve istihdam oranlarının düştüğünü savunarak, ?AB'nin Türkiye'yi oyalaması nedeniyle Ak Parti iktidarı Arap ülkeleriyle ilişkiye girdi. Bu da kadını var olan haklarından geriye götürdü. Türk kadınının durumu dünya sıralamalarının sonlarına geriledi. Yemen, Suudi Arabistanlı kadınlarla anılıyor. Kadın istihdam edilmiyor, eve hapsediliyor? dedi.

Arıtman'a tepki gösteren Ak Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk ise ?Bizi niye şikâyet ediyorsun, kimi kime şikâyet ediyorsun?? diye bağırdı. Ak Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, ?Dam üstünde saksağan vur beline kazmayı. Ne alakası var?? dedi.

?Doktora ihtiyacın var'

Canan Arıtman'ın konuşturulmak istenmediği çıkışına Komisyon Başkanı Güldal Akşit, ?Sadece muhalefet siz değilsiniz, provokatör gibi hareket ediyorsunuz. Delegasyona siyasi açıklama yapmayın? uyarısında bulundu.

Arıtman, Akşit'i antidemokratik uygulama yapmakla suçladı. Öztürk ise, ?Senin iyi bir doktora ihtiyacın? var diye laf attı. Mellado ise tartışmaları şaşkın bakışlarla izledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber