Türk Eğitim-Sen'den Çubukçu'ya karne

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2010 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun, "Öğretmen açığının giderilmesi", "Öğretmen atamaları", "Eğitimin sorunlarını çözmede kararlılık ve beceri", "Hukuka uygun davranma", "Eğitim çalışanları ile ilişkiler", "Ders kitaplarının denetimi" derslerinden sıfır puan aldığını savundu.

Koncuk, İçkale Otel'de düzenlediği basın toplantısında, 2009-2010 eğitim-öğretim döneminin ilk yarıyılının sorunlarla kapandığını öne sürdü.

Sendika olarak Milli Eğitim Bakanı Çubukçu için bir karne hazırladıklarını belirten Koncuk, Çubukçu'nun ilk karnesinin kırıklarla dolu olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bakan Çubukçu, öğretmen açığının giderilmesi, öğretmen atamaları, okullarda hijyeni sağlayarak, öğrencileri ve eğitim çalışanlarını salgın hastalıklardan koruma, verilen sözleri yerine getirme, eğitimin sorunlarını çözmede kararlılık ve beceri, hukuka uygun davranma, eğitimi otomatik pilottan çıkarma, eğitim çalışanlarının maddi ve özlük haklarının iyileştirilmesi, resim, müzik ve beden eğitimi derslerine gereken önemin verilmesi, eğitim çalışanları ile ilişkiler, ders kitaplarının denetimi derslerinden sıfır puan almıştır. Çubukçu, derslik açığının giderilmesinden 15, okullaşma oranının artırılmasından 10, yönetici atamaları dersinden de 60 puan almıştır. Güvencesiz öğretmen çalıştırma, eşleri birbirinden ayırma, usulsüz atamalar, yandaş kayırmacılık ve kadrolaşma, sendikalarla ilişkilerde taraf tutma dersleri ise Bakan Çubukçu'nun 100 üzerinden 100 aldığı derslerdir."

Koncuk, eğitimin yıllarca kanayan yaralarını tedavi eden, eğitimcilere kucak açan, kendini onlardan biri olarak görüp, onların sorunlarına kendi sorunuymuş gibi yaklaşan bir bakan görmek istediklerini belirterek, Bakan Çubukçu'nun hazırladıkları karneyi dikkate almasını umduklarını dile getirdi.

TEKEL İŞÇİLERİNİN DURUMU

Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koncuk, TEKEL işçilerinin durumuna ilişkin bir soru üzerine, 4/C konusunun kendilerini de yakından ilgilendirdiğini söyledi. Koncuk, "4/C insan haklarından uzak bir uygulama. İnsanımıza layık bir istihdam modeli değil. Eylemlerini destekliyoruz. İnşallah başarılı olurlar" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının, öğretmenlerin uygun koşullarda tatil yapabilmelerine ilişkin uygulamasına yönelik soru üzerine Koncuk, "Öğretmenlerin yüzde 70'i kredi kartı borçlusu. Uygulamayla öğretmenler kişi başı 55 liraya tatil yapabilecek. 4 kişilik bir ailenin günlük masrafı 200 lirayı geçiyor. Bir öğretmenin ailesiyle tatil yapması bu koşullarda çok zor ama yine de Sayın Bakana teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Koncuk, öğretmenlerin ören yerleri ve müzeleri ücretsiz gezme haklarının geri verilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber