Edirne'de başkanlık makamına cep telefonuyla girilmiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2010 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne Belediyesinde iki dinleme cihazı bulunmasının ardından, belediye başkanlığı makamına çıkacakların cep telefonları toplanıyor.

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, makam odasında son tespit edilen dinleme cihazından rahatsızlık duyduğunu, bu bu nedenle makamında cep telefonu bulundurmamaya başladığını söyledi.

En son makam odasındaki televizyonda ses kartı, görüntü kartı, FM vericisi, görüntü ve ses aktarıcı komple sistem bulunduğunu vurgulayan Sedefçi, televizyondaki sistemin frekansının cep telefonlarına da yönlendirilip alan dinlemesi yapıldığı hakkında duyumlar aldığını belirtti.

"Sürekli kendisiyle uğraşılması nedeniyle Edirne Belediyesini iş yapamaz hale getirildiğini" savunan Sedefçi şunları kaydetti:

"Belediye personeli korkuyor, çekiniyor, imza atmaktan imtina ediyorlar. Belediyeye iş yaptırmak bile olağanüstü zorlaştı. Ben de makamında herkesin rahat etmesi açısından cep telefonumu kullanmıyorum, dışarda bırakıyorum. Gelenlerin de cep telefonlarını Özel Kaleme bırakmaları talimatı verdim. Makama cep telefonu almıyorum. Bunu da kontrol açısından, buraya gelenlerin rahatlığının ve benim rahatlığım açısından tedbir olarak düşünüyoruz. Uygulamaya devam edeceğiz."

Sedefçi, "Cep telefonsuz bir mekanda başkanlık yapmaya çalışıyorum. Acil durumlarda telefonu getirtip görüşüyorum, sabit hattan görüşüyorum. Türkiye'de artık telekulakların insanları rahatsız eder konuma geldiğini iyi biliyoruz. En son makamında televizyonda bulunan dinleme aygıtı bizi rahatsız etti. Abdestimizden şüphemiz yok. Onurla, şerefle bu işi yapmaya devam ediyoruz. Bizi rahat bıraksınlar. Personelin üzerindeki baskıları kırmakta zorluk çekiyorum. Personele imza attırmakta ve belediyeye iş yapmakta zorlanıyorum" dedi.

Edirne Belediyesi, Belediye Makine İkmal Bakım ve Onarım Birimi Şefi Ünal Kant'ın odasında 11 Aralık 2009 tarihinde, oda parfümü sıkan bir aletin içerisinde "dinleme cihazı" olduğu iddia edilen bir alet bulunmuş ve bu konu Edirne Belediyesi tarafından yargıya taşınmıştı.

Ardından 8 Ocak 2010 tarihinde de Sedefçi'nin makam odasındaki televizyonda ses kartı, görüntü kartı, FM vericisi, görüntü ve ses aktarıcı komple sistem bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber