Kar, fırtına ve tipiye dikkat! / HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ocak 2010 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin güney, iç ve batı bölgeleri ile sabah saatlerinde kuzeydoğu kesimlerde yağış bekleniyor. Yağışlar; Akdeniz ve Ege kıyıları, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz kıyıları ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında gökgürültülü sağanak, Marmara ile İç bölgelerde karla karışık yağmur ve zamanla kar şeklinde olacak. Ege ve Akdeniz kıyılarında fırtına ile birlikte sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Muğla ve Antalya çevrelerinde aşırı, İzmir, Aydın, Balıkesir'in Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçeleri ile gece saatlerinde Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI : Kıyı Ege ile doğu bölgelerimizde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR : Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Güney Ege ile doğu bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos), Akdeniz'de güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden orta kuvvette, Marmara'da kuvvetli fırtına (saatte 70-90 km), Güney Ege ve Batı Akdeniz'de fırtına (saatte 60-80 km) şeklinde esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI: İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan yazılı açıklamada, bugün görülecek karla karışık yağmurun, yarın kar ve tipi şeklinde devam edeceği belirtildi. Açıklamada, Cumartesi öğleden sonra gelecek aşırı soğuklarla ilgili uyarıda bulunuldu.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi'nin tahminleri doğrultusunda Cumartesi günü öğleden sonra İstanbul'un Sibirya üzerinden gelmesi beklenen soğuk havanın etkisi altına girmesinin beklendiği ifade edilen açıklamada, "Cumartesi öğleye saatlerinden sonra Sibirya üzerinden gelmesi beklenen soğuk hava ile tipi şeklinde daha kuvvetli kara bırakacağı tahmin ediliyor. " ifadeleri yer aldı. Kar yağışından önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM'a bağlı ekipler alarma geçti. Açıklamada iki vardiya halinde çalışan bin 774 personel ve 520 aracın elverişsiz hava koşullarıyla mücadele için hazır bekletildiği belirtildi. Açıklamada dün öğleden itibaren devam eden kar yağışıyla mücadele için bin ton tuz, 54 ton solüsyon kullanıldığı aktarıldı.

''KUVVETLİ RÜZGAR VE KAR'' UYARISI: Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yurdun bazı kesimleri için ''kuvvetli rüzgar ve tipi şeklinde kar'' uyarısında bulundu. Kurumdan yapılan yazılı açıklamaya göre, yağışlar, yarın Muğla, Antalya, Çanakkale, İzmir, Aydın ve Mersin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz, Marmara, İç Ege (Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya ve Denizli), Göller yöresi ile (Isparta ve Burdur) ile Ankara, Eskişehir ve Konya çevrelerinde karla karışık yağmur, Adana, Kahramanmaraş ve İskenderun'da ise sağanak şeklinde olacak.

Marmara Bölgesi'nde kuzeydoğu (poyraz) yönlerden 70-90 kilometre hızla kuvvetli fırtına, Güney Ege ve Batı Akdeniz'de güneydoğu (keşişleme) yönlerden 60-80 kilometre hızla fırtına şeklinde esecek. 23 Ocak Cumartesi yağışlar, Marmara Bölgesi'nde kuzey ve kuzeybatı yönlerden 70-90 kilometre esecek fırtına ile birlikte İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bolu ve Düzce çevrelerinde tipi şeklinde kar görülecek. Hava sıcaklığı Cuma günü Doğu Anadolu Bölgesi'nde, Cumartesi günü Marmara ve Ege'de 3 ile 5 derece azalarak batı bölgelerimizde mevsim normalleri civarında gerçekleşecek. Marmara ile iç ve doğu bölgelerde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

TRAKYA'YA SİBİRYA SOĞUKLARI GELİYOR

Edirne'de, Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi artarak devam ediyor. Edirne'de yarın hava sıcaklığının eksi 9, Kırklareli'nde ise eksi 15 derece olması bekleniyor. Trakya Bölgesi'nde kar yağışı nedeniyle kapanan 70 köy yolu, ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu açıldı. Karayolları ve Edirne Belediyesi karla mücadele ekipleri, tuzlama çalışmalarını kent merkezi ve TEM otobanında aralıksız sürdürüyor.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkileri, hava sıcaklığının eksi 5 derece ölçüldüğünü, kentte sıcaklığın yarın eksi 9 derece olacağının tahmin edildiğini bildirdi. Edirne'de bugün kar yağışı beklenmediği ancak cuma ve cumartesi günleri yoğun yağışın etkili olacağı öğrenildi.

KIRKLARELİ'DE SICAKLIK EKSİ 15 DERECEYE KADAR DÜŞECEK

Kırklareli Meteoroloji Müdürü Naci Gürbüz, hava sıcaklığının eksi 6 derece olduğu ve bugün kar yağışı beklenmediğini söyledi. Gürbüz, yarın ve cumartesi günü ise sıcaklığın eksi 15 dereceye kadar düşeceğini, kar yağışının etkili olacağını söyledi. Bu arada, yoğun kar yağışı nedeniyle Kırklareli'nde kapanan 35 köy yolu ulaşıma açıldı. Kırklareli Belediyesi ve İl Özel İdaresi, buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

KUVVETLİ VE AŞIRI YAĞIŞ UYARISI : Ege ve Akdeniz kıyılarında fırtına ile birlikte sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Muğla ve Antalya çevrelerinde aşırı, İzmir, Aydın, Balıkesir'in Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçeleri ile gece saatlerinde Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, taşkın vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

FIRTINA UYARISI : Rüzgarın; Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli fırtına (saatte 70-90 km), Güney Ege'de güney ve güneybatı (Lodos), Akdeniz'de güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden fırtına (saatte 60-80 km) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI : Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, Göller Yöresi, İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA : Parçalı ve çok bulutlu, güneyi ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli karla karışık yağmur ve zamanla kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yağışların; Balıkesir'in Edremit, Burhaniye ve Ayvalık ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli fırtına (saatte 70 - 90 km) şeklinde esecek.

EGE : Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışların; Kıyı Ege'de kuvvetli, Muğla çevrelerinde aşırı olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Afyon, Kütahya, Uşak) buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar; Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) ve Güney Ege'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (saatte 60 - 80 km) şeklinde esecek.

AKDENİZ : Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Antalya çevrelerinde aşırı, akşam ve gece saatlerinde Orta va Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden fırtına (saatte 60 - 80 km) şeklinde esecek. Sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresinde (Isparta ve Burdur) buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU : Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara, Eskişehir, Çankırı, Konya ve Kırıkkale ile zamanla bölgenin güney ve batı kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ : Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısı ile zamanla bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; kıyılarında yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve zamanla kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Bolu ile bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden fırtına (50-60 km/saat) şeklinde esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ : Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin, akşam ve gece saatlerinde Çorum ve Amasya çevreleri yağışlı geçecek. Yağışların; kıyılarda yağmur, Çorum ve Artvin'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve zamanla kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayı, Merzifon çevrelerinde sis bekleniyor

DOĞU ANADOLU : Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzeydoğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Bingöl, Muş, Bitlis, Ağrı, Iğdır) ile akşam saatlerinden itibaren güneybatısı (Malatya, Elazığ, Tunceli) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; Malatya, Elazığ ve Iğdır çevrelerinde yağmur, zamanla karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olamsı bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU : Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batısı (G.Antep, Kilis, Adıyaman, Ş.Urfa ve Diyarbakır) yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde sis görülecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

22 Oca, Cuma

23 Oca, Cumartesi

24 Oca, Pazar

25 Oca, Pazartesi

26 Oca, Salı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber