Yılbaşından bugüne dek 11 terörist yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2010 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Baş kanı Tuğgeneral Metin Gürak, yılbaşından bugüne kadar 11 bölücü terör örgütü mensubunun yakalandığını, bu kişilerden yedisinin tutuklandığını, dördünü n serbest bırakıldığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı basın bilgilendirme toplantısı, Genelkurmay Karargahı'nda yapıldı.

Tuğgeneral Gürak, yılbaşından bugüne kadar meydana gelen iç güvenlik olayları hakkında bilgi verdi.

Bu dönem içerisinde bir güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, bir güvenlik görevlisi ile üç vatandaşın da yaralandığını bildiren Gürak, ayn ı dönemde 11 bölücü terör örgütü mensubunun yakalandığını, bu kişilerden yedisinin tutuklandığını, birinin serbest bırakıldığını bildirdi. Gürak, üçünün de tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığını söyledi.

Gürak, bu dönem içerisinde altı el yapımı mayının bulunarak etkisiz hale getirildiğini, sekiz kaleşnikof piyade tüfeği, yedi av tüfeği, iki roketatar mühimmatı, 15 tabanca, 14 savunma tipi el bombası, bir anti personel mayını, iki dinamit lokumu ve 19 kilogram amonyum nitrat ile bol miktarda yaşam malzemesinin ele geçirildiğini bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yılbaşından itibaren 15 arama-kurtarma faaliyetinin icra edildiğini, bu çalışmalarda 85 kişi sağ kurtarılırken 1 kişinin öldüğünü belirten Gürak, Arnavutluk'ta 27 Aralık 2009'dan itibaren görülen aşırı yağış sonucu selden etkilenen 15 bin kişiye ulaşt ırılmak üzere hazırlanan ilaç, tıbbi malzeme ve motopompların TSK'ya ait bir kargo uçağıyla 13 Ocakta Ankara'dan Tiran'a ulaştırıldığını kaydetti.

Tuğgeneral Gürak, Haiti'deki depremden sonra 16-17 Ocak günlerinde Türk Kızılayı ve Sağlık Bakanlığınca hazırlanan 30 ton yardım malzemesi, bir seyyar hastane, iki sağlık tarama aracı, Sağlık Bakanlığı personeli ve AKUT ekibinin de TSK'ya ait beş kargo uçağıyla bu ülkeye gönderildiğini anlattı.

Metin Gürak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un direktifleri doğrultusunda 2009 yılında başlanarak, Atatürk ve İstiklal Savaşı'nda her zaman Atatürk'ün yanında bulunan, önde gelen komutanlar İsmet İnönü, Fevzi Çakmak ve Kazım Karabekir için her yıl birer özel anma töreni düzenlenmesinin planlandığı nı hatırlattı. Gürak, törenlerin üçüncüsü olarak "Kazım Karabekir Ö zel Anma Töreni"nin 25 Ocak Pazartesi günü saat 10.00'da Genelkurmay Karargahı Orbay Salonunda gerçekleştirileceğini bildirdi.

Tören kapsamında düzenlenecek Kazım Karabekir konulu panelin Prof. Dr. İlber Ortaylı tarafından yönetileceğini ifade eden Gürak, panele Kazım Karabekir'in kızları Hayat Karabekir Feyzioğlu, Timsal Karabekir Yıldıran'ın yanı sıra Prof. Dr. Reşat Genç, Prof. Dr. Azmi Süslü ve Doç. Dr. Vahdet Keleşy ılmaz'ın konuşmacı olarak katılacağını kaydetti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'un 26-27 Ocak 2010 tarihlerinde Brüksel'de yapılacak NATO Askeri Komite Toplantısı'na katılacağını ifade eden Tuğgeneral Gürak, TSK'nın yurt dışındaki görevlerini de başarıyla sürd ürdüğünü söyledi.

Gürak, Aden Körfezi'nde görev yapan TCG Gökova fırkateyninin, 16 Ocak 2010 tarihinde Hindistan bandıralı ticaret gemisine deniz haydutlarınca yapılan makinalı tüfekli saldırıyı, icra ettiği manevralar, helikopter harekatı ve SAT Komandoları ile engellediğini anlattı. Tuğgeneral Gürak, TCG Gemlik fırkateyninin de TCG Gökova'dan görevi devralmak üzere 1 Şubat 2010 Pazartesi günü saat 11.00'da Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığından törenle uğurlanacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber