Maaşlara tırpan

Haber Giriş : 07 Şubat 2005 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

IMF'nin isteğiyle kurulan ve katrilyonlara hükmeden üst kurullardaki başkanların maaşları, 2-3 milyar liraya varan miktarda düşürülecek!..

Ne kadar alıyorlar?

KURUL BAŞKAN ÜYE
EPDK
4.4 milyar
3.9 milyar
Tütün Kurumu
4.6 milyar
4.4 milyar
Telekomünikasyon
4.5 milyar
3.9 milyar
BDDK
3.9 milyar
3.7 milyar
RTÜK
4.1 milyar
4.1 milyar
TMSF
4.0 milyar
2.7 milyar
Kamu ihale Kurulu
4.5 milyar
4.4 milyar
Rekabet Kurumu
6.7 milyar
5,4 milyar
SPK
6.3 milyar
5.3 milyar

Kurullardaki şoföre 2 milyar

ÜST kurullarda çalışan personel de yüksek ücret alıyor. Uzmanlıklarının yanısıra, hassas konularla ilgili dış baskıya açık olmaması için ücretler yüksek tutuluyor. Rekabet Kurumu'ndaki özel kalem müdürü 3.6 milyar lira maaşla çalışırken, aynı kurumdaki şoförün maaşı ise 2 milyar lirayı buluyor. Diğer üst kurullarda da durum değişmiyor.

Kuruluşlarından bu yana aldıkları karar- lar kadar başkan, üye ve personele verilen paralar ile de gündemden düşmeyen BDDK, TMSF, EPDK gibi katrilyonlarca lirayı hükmeden 9 üst kurulun başkan ve üyelerinin maaşlarında, 3 milyar indirim öngören tasarı Meclis gündemine geliyor.

Tasarı ile birlikte üst kurullar açısından en büyük tartışmalardan biri olan başkan ve üye maaşları yeniden düzenlenecek. Ayrıca makam tazminatı, yolluk, özlük haklan gibi yüksek yan ödemeler de tarih olacak.

SAVUNAN DA VAR ELEŞTiREN DE...

Maaşların azaltılmasını savunanlar, üst kurul personelinin diğer kamu personelinden yüksek ücret aldığım belirtiyor. Ancak üst kurullarda çalışan uzman personel, özel sektörde alabileceğinin altında maaş alıyor. Mevcut maaş sistemini savunanlar ise üst kurul çalışanlarının ayrıca uğraştıkları hassas konularla ilgili herhangi bir dış baskıya açık olmaması için ücretlerin yüksek tutulması gerektiğini söylüyor.

Hülya KARABAĞLI-Zübeyde YALÇIN/Takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber