İnternetinizi uydu ile yedekleyin!!!

Haber Giriş : 07 Şubat 2005 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Net İletişim Genel Müdürü Ömer Demir, sel, deprem gibi afetlerin sıklıkla yaşandığı günümüzde kullanıcıların, kesintisiz internet erişimi için hatlarını mutlaka uydu erişimi ile yedeklemesi gerektiğini söyledi.

Türk Telekom'un yurt l dışı internet bağlantısını yapan iki l adet fiber kablonun Ege Denizi açıklarında kopması sonucu internet kullanıcıları büyük sıkıntı yaşarken, uydu hatlarına sahip 'İntemet Servis Sağlayıcı'lannın (ISS) kullanıcıları ise kesintisiz internet erişimi sağladı. Türkiye'nin yurt dışı internet çıkışının her kablo kopmasında sekteye uğraması ve ISS kullanıcılarının bu tür durumlarda sıkıntı yaşamaması uydu hatlarının önemini bir kez daha ortaya koydu.

Net İletişim'in sunduğu uydu üzerinden 'çift yönlü internet erişimi' hizmeti; sel ve deprem gibi olağanüstü hal ve hat kopmalarında iletişim kopukluğundan etkilenmiyor. ADSL, Kurumsal internet, Dial-Up ve Kablo Net internet kullanıcıları son yaşanan olayda yurt dışına erişimde ve mail göndermekte güçlük çekti. Çift Yönlü Uydu
internet Erişimi'ni kullananan müşteriler ise bu arıza, yavaşlık ve erişim güçlüğünden dolayı hiçbir problem yaşamadı.

Tek alternatif uydu

Net İletişim Genel Müdürü Ömer Demir, internet kullanıcılarının bu tür olaylara karşı 'karasal internet bağlantı'larını, uydu erişimi ile yedeklemesinin kendi menfaatlerine olacağını söyledi. Demir surdan söyledi:

Çift yönlü uydu internet erişim hizmeti, doğal afetler, hat kopmaları ve benzeri olağanüstü durumlarda erişimin sürdürülebilmesi için şirketlere büyük imkanlar sunuyor. VSAT (Very Small Aperture Terminal) sistemi uydu aracılığıyla iletişim kurularak, çift yönlü olarak bilgi ve internet erişimi sağlayan bir sistemdir. Dolayısıyla VSAT Teknolojileri, karasal internet hizmetlerinin ulaşamadığı veya yetersiz kaldığı tüm bölgelere ulaşarak uydudan kesintisiz ve yüksek hızda internet bağlantısı sunuyor. Biz kurum olarak şirketlere, VSAT sistemini kullanmasını, mevcut hattını da böylelikle yedeklemesini öneriyoruz.

İha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber