TRT: Sınavlarımızda torpil söz konusu asla olamaz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2010 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT Genel Müdürlüğü, ''kurum sınavlarında her hangi bir torpilin söz konusu asla olamayacağını, sınavlar hakkında bugüne kadar herhangi bir itirazın söz konusu olmadığını'' bildirdi.

TRT Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bir gazetede, TRT sınavları hakkındaki haberde ''sınavların ilan edilişine yönelik haksız iddialarda bulunulduğu'' ifade edildi.

TRT'nin düzenlediği sınavların, kurumsal ve genel mevzuat hükümleri ile yerleşik Danıştay kararlarına uygun olarak ses ve kamera ile görüntü kaydı yapılarak gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada sınavlarda, KPSS sınav puanlarının esas alındığı, başvuranlar arasından en yüksek puanlıların mülakata çağrıldığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Sınavlarımızda her hangi bir torpil söz konusu asla olamaz. Sınavlar hakkında bugüne kadar herhangi bir itiraz söz konusu olmamıştır.

Stajyer Spikerlik için 200 aday mülakat sınavına kabul edilmiş 10 asil ve 10 yedek olmak üzere 20 aday başarılı olabilecek iken bu sayı 6 da kalmıştır. Yapım ve Yayın Görevlisi (Resim Seçici Ağırlıklı) kadrosu içinde aynı şey söz konusudur. Bu durum, sınavın objektif yapıldığının ve sadece kalifiye personelin alındığının ispatıdır.

Kurumumuzun açmış olduğu giriş sınavlarının resmi sonuçları, 22 Ocak 2010 tarihinde Merkez İlan Panosunda ilan edilmiştir. Ankara dışından sınavlara katılan adayların bilgi edinmesini teminen internet ortamında kazanan adayların listesi bilgilendirme amaçlı yayımlanmıştır.

Bir gazetenin yaptığı haberde bazı isimlerin internet ortamında referanslarıyla yayınlandığı iddia edilmiştir. Bilgilendirme amaçlı yayımlanan duyuru ile Merkez İlan Panosunda ilan edilen resmi duyuru birbirinin aynısı olup, gazetede ifade edilen isimler internet sitesine konulmamıştır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber