İşsiz öğretmenler, Şubat ataması için eylemde

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 26 Ocak 2010 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekel işçilerini örnek alan 'ataması yapılmayan öğretmenler' 31 Ocak'ta Ankara'da toplanıp talepleri alana kadar direnecek

BETÜL KOTAN

31 Ocak 2010 günü binlerce işsiz öğretmenin Ankara'daki buluşması için ilginç afişlerle çağrı yapılıyor.

ANKARA - Ataması yapılmayan yaklaşık 360 bin öğretmen adayı, seslerini duyurabilmek için 31 Ocak'ta Ankara'da yapacakları dev eylemde bir araya gelecek. Abdi İpekçi Parkı'nda buluşacak öğretmen adayları, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'dan Şubat atamasının yapılmasını ve sözleşmeli, ücretli öğretmenliğin kadırılmasını talep edecek. Öğretmen adaylarının Tekel işçilerinin izinden gittiği ve haklarını alana kadar Ankara'dan ayrılmayacakları belirtiliyor.

Mezun olduktan sonra KPSS engeline takılarak, atanamayan ve her yıl sayıları katlanarak artan işsiz öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın her yıl Şubat ayında yapılan atamaların bu yıl yapılmayacağını açıklamasının ardından, isyan bayrağını çekti. Öğretmen adayları, Şubat atamalarının yapılması için internet ortamında topladıkları 100 bin imzayla da amaçlarına ulaşamayınca, çareyi Ankara'da eylem yapmakta buldular. Seslerini biraz daha yükseltmeye karar veren işsiz öğretmenler, kendilerine Tekel işçilerini örnek aldıklarını belirterek, ?Kaybedecek neyimiz var, işimiz yok, gelecek umudumuz yok, atama bekleyerek çürüyeceğimize hakkımızı arayarak ölelim? diye isyan ettiler.

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) çatısı altında toplanan işsiz öğretmenler, örgütlenerek seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Ankara'daki mitinglerine destek bulmak için TBMM'ye giderek tüm siyasi partilerin kapısını çaldıklarını belirten AYÖP yetkilileri, ?İçimizde her görüşten, her partiden öğretmen adayı var. Biz ekmek kavgası veriyoruz. Meclis içinde ve dışındaki tüm partileri de ziyaret ettik? diyor. İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, MHP'li Mehmet Şandır ve Oktay Vural, CHP'li Hakkı Süha Okay ve AKP Milli Eğitim Komisyon Sözcüsü Yüksel Özden ile görüşen işsiz öğretmenler Özden dışında tüm vekillerden destek sözü aldı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelecek işsiz öğretmenler, 31 Ocak Pazar günü, saat 13.00'te Abdi İpekçi Parkı'nda toplanacak. Şubat atamalarının kaldırılmasının da protesto edileceği eylemde, ücretli ve sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılması, öğretmen ihtiyacının karşılanması da talep edilecek.

Başbakan'a açık mektup yazdılar

Ataması yapılmayan Öğretmenler Platformu Başbakan Tayyip Erdoğan'a açık bir mektup yazarak Şubat ayı atamasınının kaldırılmasına ilişkin isyanlarını şöyle dile getiriyorlar: ?İlk mezun olduğumda hayallerim vardı, öğretmen olmak, kendi paramı kazanmak, ailemin yüzüne gururla bakmak, insanlara hizmet etmek istiyordum. Şimdi hayal kurmaktan yorulmuş, öğretmenlik ideallerinden vazgeçmiş, ailemin değil konu komşunun bile yüzüne bakamayan bir öğretmen adayıyım. Her sene yapılan şubat ataması da elimizden alınırsa, bizlerin zerre kadar kıymetinin olmadığını anlarım. Biz 300 bin kişiyiz, hepimizi alın demiyoruz. Ama 15-20 bin kişi de mi alınamaz? Eğitim aksıyormuş! Bunca yıl aksamadı da şimdi mi aksıyor? Madem aksıyordu bunu bize niçin ağustosta söylemediniz de şubata birkaç ay kala haber verdiniz? Bu karar, maalesef binlerce öğretmen adayını ve ailelerini çok üzmüştür. Çünkü, Şubatta atama olmayacağı kararı aralık atamalarından sonra alındı. Bu da şubatta atama olacağına inanarak ona göre tercih yapan öğretmen adaylarını hayal kırıklığına uğrattı. Aralık atamasını kıl payıyla kaçırıp şubatı bekleyen öğretmen adayları da bu karardan son derece muzdarip. Çünkü; belki bu onların son şansıydı ve içlerinde puanlarının geçerliliği şubattan sonra bitecek çok sayıda öğretmen adayı var. Lütfen şubat atamasının son kez de olsa yapılması için yanımızda olun.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber