Ankara Metrosu'na bakanlık el attı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2010 21:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bir türlü tamamlanamayan Ankara metrosunun bitirilmesi için çalışmalara başlandığını söyledi.

Bakanlıktaki bürokratların EGO ile birlikte projeleri tek tek incelediğini ifade eden Yıldırım, "Durum tespiti yapıp en yakın gerçekleştirilebilecek olan projeye başlayacağız. Ama önce yasanın çıkması gerekiyor." dedi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin (EMD) kahvaltılı basın toplantısında metroların Ulaştırma Bakanlığı'nca yapılacağına yönelik soruya sadece Ankara metrosunu değil İzmir metrosunu da TCDD ile birlikte yaptıklarını kaydetti. Şehir içi metroların yapımı için yasal düzenleme gerektiğini ifade eden Bakan, belediyelerin metro yapım maliyetlerinin altından kalkamadığını vurguladı. Sorunları ortada bırakmayacaklarını söyleyen Yıldırım, "Size ek bir yük olmaz mı?" sorusuna "Ankaralının çektiği sıkıntı bizimkinin yanında büyük sıkıntı. Bizim bu görevi bitirmemiz gerekir." cevabını verdi. Ankara metrolarını yap-işlet-devret modeliyle değil mevcut haliyle devralacaklarını kaydeden Bakan, eziyetini kendilerinin çekeceğini ancak ailelerin eziyet çekmesinin önüne geçeceklerini ifade etti. Başka illerden de metrolar için talep geleceğini ifade eden Yıldırım, önce yasal düzenlemenin yapılacağını aktardı.

3. köprüyle ilgili Çinlilerin ilgilendiğinin hatırlatılması üzerine Yıldırım, Çinli, Koreli, Avrupalı firmaların bulunduğunu, Atlantik ötesi de firmaların yer aldığını dile getirdi. Bunların ihalede yarışacaklarını kaydeden Bakan, "Etlik kuzu közde belli olur." dedi.

YOLLAR DAHA ALBENİLİ OLACAK

Son yıllarda yapılan yeni yolların albenisini artırmak için bu yıl çalışmalar yapılacağını kaydeden Yıldırım, "Yeni yaptığımız yol 20 yıllık gibi duruyor. Yeşillendirmeler, işaretlemeler yok. Albenisi cazibesini kaybediyor. Bu sene bu alanda çok ciddi çalışma yapacağız. Estetik çalışma için harcayabildiğimiz kadar para harcayacağız." diye konuştu. Türk Hava Yolları'nın son dönemdeki sponsorluk anlaşmalarının sorulması üzerine Yıldırım, kurum'un bu noktaya gelmesi için çok uğraştığını belirtti. Yıldırım, THY'nin siyasetin bürokrasinin ve halkın yakından izlediği bir şirket olduğunu söyleyerek yaptığı işlemleri daha dikkatli yapması gerektiğini söyledi.

IMF'E YOL AÇARIZ TEKLİFİ, ÇARŞI'YA GÖNDERME

"IMF ile ilişkiler de tıkanma mı var?" sorusuna ise Yıldırım espirili cevap verdi: "O benim işim değil. Ben yol yaparım, liman, demiryolu, havaalanı yaparım. Eğer bize müracaat ederlerse onlara da bir yol açarız." dedi. Yıldırım Meclis'te yapılacak bir düzenlemeye karşı olduğuna yönelik hatırlatma üzerine "Siz bizi Çarşıyla karıştırıyorsunuz. Çarşı her şeye karşı." değerlendirmesini yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber