Ankara'ya 8 milyon dolarlık sağlık yatırımı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2010 17:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Radyofarmasotik tanı ilaçlarının üretimi ile tanınan Özsu Grup , Ankara Keçiören`de 8 milyon dolarlık sağlık yatırımı gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep`te 10 milyon dolarlık Nükleer Tıp İlaç Üretim Tesisine start veren Özsu Grup yatırımlarına devam ediyor. 800 yataklı Ankara Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde kurulan Radyoterapi , PET-BT, Nükleer Tıp üniteleriyle Ankara ve çevre illere hizmet verecek.

Radyasyona karşı özel korumalı yapı malzemeleri kullanılarak 1750 metre kare alan üzerine inşa edilen ve yapımı 5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan merkezde kanser teşhis ve tedavi hizmeti bir arada sunulacak.

Türkiye ve yurt dışında büyümeyi hedefleyen Özsu Grup`un bu alandaki 9'uncu yatırımı olan merkez, 6000 hastaya hizmet edeceği göz önüne alınarak özellikle kanser hastalarının sıkıntı çekmeden, kolayca hizmet alabilmelerine elverişli şekilde tasarlandı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanısıra Sağlık Bakanlığı yetkililerinin de katıldığı açılış töreninde bir değerlendirme yapan Özsu Sağlık Grubu Başkanı Ahmet Şencan; ?Özsu Grup olarak Türkiye`de sağlık hizmetlerinin gelişmesi ve iyileşmesi için çalışmaya devam ediyoruz. 2010 yılında yatırımlarımız sürecek. Hem yurt içinde hem yurt dışında farklı sektörlerde yeni yatırımlar gerçekleştireceğiz.? şeklinde konuştu.

Bu kalitedeki kanser teşhis ve tedavi merkezlerinin önemli bir ihtiyaç olduğunu belirten Şencan; ?Kanser hastaları için en önemli şey moraldir. Onların yararlandıkları bu tip merkezlerde sıkıntı çekmeden, kısa sürede hizmet alabilmeleri gerekir. Ayrıca bina ve donanım kalitesinin yanı sıra profesyonel ekipler tarafından yönetilmelidir. Başkentimize bu standartlarda, referans kabul edilecek bir merkez kazandırdığımız için mutluyuz. Umuyoruz ki kısa bir sürede Türkiye`nin her köşesinde bu tür sağlık kuruluşlarının sayısı artacaktır.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber