Oğlunu işe alan kaymakam konuştu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Ocak 2010 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAKARYA Vali Yardımcısı Adem Saçan, Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde kaymakamlık yaparken oğlunu işe aldırdığı, Sosyal Dayanışma Vakfı'nda çalışan bir kadın görevliyle yakın ilişki kurduğu, alkollü olarak makam aracını kullanırken kazaya sebebiyet verdiği gerekçesiyle bunları etik bulmayan Kamu Görevlileri Etik Kurulu'na tepki gönderdi. Saçan, Etik Kurulu kararında dedikodu kültürünün etkili olduğunu iddia ederek idari yargıya başvuracağını söyledi.

Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanan kararını okuyunca üzüldüğünü söyleyen Sakarya Vali Yardımcısı Adem Saçar, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin bir kaymakam olduğunun göz ardı edilmesinden yakındı. Saçan şunları söyledi:

DEDİKODU KÜLTÜRÜ

"Bugünkü gazetede Etik Kurulu'nun kararı var dediler. Ben internetten fazla anlamam. Bilgisayarla haşır neşir değilim. Okuyunca çok üzüldüm. Benden 8 maddelik savunma istemişlerdi. Ayrıntıları bir savunma yazdım. 28 senelik idareciyim. İşimiz gereği hukukla ilgili kararlar veriyoruz. İdarecilik hukukla sınırlıdır. İdareci hiçbir zaman görev yaptığı yerde kendi keyfine göre, düşüncesine, ilkelerine göre karar vermesi söz konusu değildir. Bazı kararlarda sanki ben tek başıma hareket etmişim. Direk olarak sorumlu benmişim, karar vermişim gibi, sorumlu benmişim gibi. Lütfen beni bağışlasınlar. Etik Kurulu'nun verdiği kararlarda hukuki bir çerçeveye oturmaktan ziyade bir dedikodu kültürünün hakimiyeti ağır baskı ile hissediliyor."

OĞLUMUN İŞİNE SON VERİLDİ

Etik Kurul'un oğluyla ilgili olarak verdiği kararı da eleştiren Saçan sözlerini söyle sürdürdü:

"Oğlum Murat Saçan evli idi. Mermer Organize Sanayiinde 900 lira maaşla işe yerleştirdim. Etik Kurulu kararı diyordu. Bütçe zorlanarak alınmış diyor. Hiçbir sekilde olamaz. 900 lira asgari ücretin biraz üstü. Çocuğumun aldığı ücret budur. Siyasilerle olan problemler sebebiyle üzücü ki bir ay sonra hiçbir gerekçe gösterilmeden işine son verildi. Bu Etik Kurulu bir hukuk kurulu ise bunun oturduğu hukuki zemin nedir?"

VALİ DEDİ YAPTIM

Etik Kurulu'nun görev yaptığı Mustafa Kemalpaşa İlçesinde bulunan bir köyde çıkan yangın sonrasında yapılan masraflarla ilgili olarak da keyfi harcama yaptığı yönündeki kararıyla ilgili şunları söyledi:

"Sana ilin valisi 'bu köyü güzelleştir' diyor. Ben bunu yapıyorum. Ancak Etik Kuruluna göre bu parayla amacının dışında çiçek almışım. Yemek parası vermişim. O zaman ayıp etmişim. O zaman ayıp ettim. Hesabını veririm. Aldığımız şeylerinn dosyaları mevcut."

UNAKITAN'IN OĞLU

Konuşmasında isim vermeden Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan'ı kasteden Vali Yardımcısı Saçan, daha önce eski bir bakanın çocuğunun Marmara bölgesinde yatırımlar yapacağını açıkladığını, herkesin bu bakanı bildiğini de belirterek, "Marmara'da yer almadığı ilçe ve belde kalmadı oğlunun. Acaba Etik Kurulu bu çocuk ne kadar hızlı isler yapıyor diye etik kuruluna bir soru işareti gelmiyor mu? 900 lira ile evlenmiş çocuğuna is bulan kaymakamın çocuğuna yaptığı etik olmuyor da, Marmara bölgesinde her sene bir fabrika yapan bir çocuk, benim çocuğumdan küçük çocuğun yaptıkları normal geliyor?" diye konuştu.

Saçar 28 yıllık idarecilik yaşantısında bugüne kadar hiçbir kınama cezası dahi almadığını söyleyerek, "Kararların oturduğu şablon hukuki degil. İdari yargıya gideceğim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber