Memurun il dışına çıkış sorunu çözüldü (GİBİ)

30 Ocak 2010 tarihli Resmi Gazetede önemli bir Başbakanlık Genelgesi yayımlanmıştır. Söz konusu bu genelgede, geçici görevlendirmenin süresi, özürlü aile ferdi olan memurların nöbetten muaf tutulması, 399'a tabi kurumlarda sözleşmeli personelin memur kadrolarına vekalet ettirilmemesi, tüm görev yerlerinin kamera ile gözetlenmemesi, öğrenim durumu tayinlerine imkan sağlanması, disiplin soruşturmalarında ilgilinin talebi halinde 7 günden daha fazla savunma süresi verilmesi gibi hususların yanı sıra il dışına çıkış da çözümlenmeye çalışılmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Ocak 2010 01:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm memura arkadaşların 30 Ocak 2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Başbakanlık Genelgesini okumaları uygun olacaktır. Okumak için tıklayınız.

9 maddeden müteşekkil olan genelgenin son maddesi il dışına çıkışla ilgilidir. 9. madde şu şekildedir:

"İletişim teknolojisindeki gelişmeler ve ulaşım kolaylıkları göz önüne alınarak hizmetine ihtiyaç duyularak kendisine bildirilenler dışında kalan memurların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Ek 20 nci maddesi uygulaması açısından, hafta sonu ve resmi tatil günlerinde ikamet etmekte oldukları il hudutlarını terk edebilmeleri konusunda gerekli uygulama kolaylıkları sağlanacaktır."

Kanun değişikliği yoluna gidilmeden il dışına çıkış sorunu çözülmeye çalışılmıştır. Buna göre hafta sonunda kalacak personel idare tarafından önceden kendisine bildirilecektir. Hafta sonu kalması gerektiği belirtilen personel dışında kalan memurların ise "ikamet etmekte oldukları il hudutlarını terk edebilmeleri konusunda gerekli uygulama kolaylıkları sağlanacaktır."

Genelge metninin son kısmı "gerekli uygulama kolaylıkları sağlanacaktır." gibi net olmayan bir ifade içermekle birlikte, genelgenin bu hükmüne göre, idarelerin hafta sonunda veya resmi tatilde çalışmasını istedikleri personele önceden bildirimde bulunacakları, bunun dışındaki personelin ise il dışına çıkmış sayılmaları için gerekli işlemin yapılması hususunda, Başbakan tarafından tüm idari birimlere emir verilmiştir. Bu emre uygun olarak, kurumların konuyu düzenleyen bir iç yönerge çıkarmaları uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber