Ataması yapılmayan öğretmenler mitingine 1500 aday katıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Şubat 2010 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP), atanmayı bekleyen 310 bin öğretmen adayının sorununu, ?Duyun Bu Feryadı? mitingiyle meydanlara taşıdı.

Abdi İpekçi Parkı'nda sağanak yağmur altında yaklaşık 1500 kişinin katılımıyla yapılan mitinge, çeşitli siyasi partiler ve sendikaların yöneticileri ile 48 gündür eylem yapan TEKEL işçileri destek verdi.

Halaylar çeken öğretmen adayları, ?Tayyip amca, bizi ata, üç çocuk benden sana?, ?Kardelen Ayşe işsiz?, ?Öğretmen açılımı istiyoruz? yazılı pankartlar taşıdı. Öğretmen adayları, ?Nimet şaşırma, sabrımızı taşırma?, ?Savaşa değil, eğitime bütçe? sloganları attı.

11'i intihar etti

Mitinge destek veren kurumların isimleri okunurken, bazı katılımcılar CHP'yi yuhaladı. Mitinge katılanlar, son 8 yılda, atanmayı beklerken intihar eden 11 öğretmen adayı için saygı duruşunda bulundu.YÖP Dönem Sözcüsü Şafak Bay, Su Ürünleri Fakültesi ve Ziraat Fakültesi mezunlarının öğretmen olarak atanmasını eleştirerek, ?Bizim çocuklarımız hayvan mı, bitki mi? Bu kabul edilebilir mi?? diye sordu.

Mitinge destek veren CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, gazetecilerin sorusu üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2008'den bu yana öğretmenlere üç kere kadro sözü verdiğini, ancak, bu sözlerin tutulmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber