Mahkeme, Devlet Personel Başkanlığının '4/C'li sendikalı olamaz' görüşünü iptal etti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Şubat 2010 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haksen'e bağlı Büro Hak-Sen'in açtığı dava sonucu Ankara 16.İdare Mahkemesi , 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre çalışan personelin memur sendikalarına üye olabileceklerine karar verdi.

İdare mahkemesi, 4/C kapsamındaki personelin 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu kapsamında olmadığı hakkındaki Devlet Personel Başkanlığının görüşünü de iptal etti.

Büro Hak-Sen'in daha önce açtığı davada Ankara 15.İdare Mahkemesi'nin aynı yöndeki kararına rağmen Türkiye İstatistik Kurumunda çalışan 4/C kapsamındaki personeli sendika üyelikleri Devlet Personel Başkanlığının görüşü gerekçe gösterilerek işleme konulmamıştı.

Ankara 16.İdare Mahkemesi , sendika üyeliklerinin idareye başvuru yapılan 4.4.2009 tarihinden itibaren geçerli olduğunu belirtilerek, bugüne kadar geçen süredeki sendika üyelik aidatlarının da yasal gecikme faizi ile birlikte ödenmesine karar verdi.

Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi, karara ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi;

?Kamu kurum ve kuruluşları Devlet Personel Başkanlığının olumsuz görüşüne dayanarak yapılan üyelik başvurularını kabul etmiyorlardı. Sendika olarak bu görüşünde iptaline ilişkin başvurumuz mahkeme tarafından kabul edildi. Devlet Personel Başkanlığının da mahkeme kararı gereğince 4/C kapsamındaki tüm personelin sendika üyesi olabileceklerine ilişkin kamu kurum ve kuruluşlarına yeni bir yazı göndermesi için gerekli başvuru yapılmıştır. ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber