Avukatlardan 'Balyoz' protestosu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2010 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Barosu'na bağlı bir grup avukat, darbe planları ve bu tür girişimleri protesto ederek, "Yargının tokmağı balyoza son verecek" dedi.

Bakırköy Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 50 avukat, "Halk tepelenemez", "Balyoz değil, demokrasi", "Balyoz molozlar içindir, insanız moloz değil" yazılı döviz ve pankartlar eşliğinde darbe planlarını protesto etti. Avukatlar adına açıklama yapan İstanbul Barosu avukatı Murat Aktürk, "28 Şubat, Ayışığı, Sarıkız, Kafes ve Balyoz gibi kavramlar içinde barındırdığı hasta zihniyetler, köhne düşünceler ve tiksindirici eylemlerle tarihin en utanç verici sayfalarında şimdiden yerini almıştır. Son olarak ortaya çıkan balyoz harekat planına göre halk kışkırtılacak, camiler bombalanacak, 200 binden fazla kişi de tutuklanacak. Kısaca darbe için ortam hazırlanıp, yönetime el konulacak ve halk tepelenecek.

Bu eylemler için profiller çizilmiş, işbirliği yapılacak isimler belirlenmiş, tutukluların konulacağı mekanlar dahi hazırlanmıştır. Darbeden sonraki süreçte ayrıntılı bir biçimde planda yer almıştır. Önemli kurumların, yerel yönetimlerin ve il yönetimlerinin başındakiler değişecek, milletin seçimi ile yönetime gelmiş iktidar balyoz darbesi ile aşağı alınacaktır. Dün bakanları, başbakanları asan, sağ sol denilerek üniversite gençliğini birbirine kırdıran, suikast timleri ile aydınları katleden, Alevi, Sünni, Kürt, Türk diyerek kendi vatandaşını bölmeye çalışan, bir anlamda kendi insanının kanıyla beslenen bu zihniyet şimdi de başka planlarla gün yüzüne çıkmış görünüyor" şeklinde konuştu.

Açıklamaları zaman zaman alkışlarla bölünen Aktürk, 82 anayasanın yerine yeni bir anayasa hazırlanması gerektiğine vurgu yaparak, "Darbe zihniyeti ile hazırlanan 82 anayasasının değiştirilerek, hak ve özgürlüklere önem veren, demokrasiyi güçlü kılan, milli iradeyi yücelten, kendisi ve milleti ile barışık, Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışır bir sivil anayasa istiyoruz. Bu yolla askeri vesayetin sona ermesini, güvendiğimiz ordumuz içinde bir kanser hücresi gibi varlık gösteren cuntacı yapılanmanın temizlenmesini, bunun için gerekli soruşturmanın başlatılıp, ivedilikle sonuçlandırılmasını istiyoruz" dedi.

Aktürk, "Yargı tokluğu balyozları kırmaya, kafesleri bozmaya muktedirdir" diyerek, İstanbul Barosu avukatları olarak doğru bildiklerini söylemeye devam edeceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber