Valiye karne, Yöneticilere performans kriteri geliyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Şubat 2010 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nuray BABACAN

İçişleri Bakanlığı mesleğe alım, eğitim, yetiştirme, terfi, denetim, ödüllendirme ve özlük hakları konuları da dâhil olmak üzere Mülki İdare Amirliği Sistemi'nin yeniden düzenlenmesi için çalışma başlattı.

Ücretler de dahil

Buna göre, vali ve kaymakamlar performanslarına göre değerlendirilecek. Mülki idare amirlerinin değerlendirilmesinde diğer kamu personelinde olduğu gibi performans kriterlerine geçilecek.

Uygulama başladıktan sonra aralarında valilerin ve kaymakamların da bulunduğu mülki idare amirlerinin mesleğe alımlarından, ücretlerine kadar her konuda performans kriterleri göz önünde bulundurulacak.

İçişleri Bakanlığı'nın 2010-2014 dönemine ait Stratejik Planında, bakanlığın mülki idare sistemi kanalıyla gerçekleştirdiği hizmetleri daha etkin ve etkili bir şekilde yerine getirebilmesi için çağın gerekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda mevcut mülki idare sisteminin yeniden düzenleneceği belirtildi. Bu amaçla Dahiliye Memurları Kanunu başta olmak üzere ilgili hukuki altyapı ele alınacak.

Bu kapsamda valilik karargâhı, il ve ilçe müdürlükleri ve büroları yeniden organize edilecek. İl planlama ve koordinasyon müdürlüklerinin yetki ve kapasitelerinin artırılarak il düzeyindeki planlama, programlama, koordinasyon ve izleme kapasitelerinin güçlendirilmesi ve il koordinasyon kurullarının daha etkin çalışması sağlanacak.

Hizmet Uzmanlığı

Mülki İdarenin yürüttüğü kamu hizmetlerinin vatandaş odaklı, hızlı, kolay ve kaliteli sunumu sağlanacak. Bu amaçla gerekli fiziki, idari, hukuki düzenlemeler yapılacak. Mülki Hizmet Uzmanlığı getirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber