Erdoğan Bölükbaşı'dan 10 bin TL tazminat kazandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2010 11:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir konferansta yaptığı konuşmada, ?kişilik haklarına saldırıda bulunduğu? gerekçesiyle açtığı davada, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı'dan 10 bin TL manevi tazminat kazandı.

Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu ile Bölükbaşı'nın avukatı Halil Öztürk katıldı.

Avukat Cemaloğlu, son beyanlarında, Bölükbaşı'nın ifadelerinin hakaret içerdiğini kaydederek, tazminata hükmedilmesini talep etti.

Avukat Öztürk ise müvekkilinin sözünün Erdoğan'ın şahsına yöneltilmediğini ifade etti ve tarafların siyasetçi olmaları da dikkate alınarak, davanın reddini istedi.

Yargıç Mahmut Ülgey, davanın kısmen kabul edilerek, Bölükbaşı'nın, Erdoğan'a 10 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Dava dilekçesinde, Bölükbaşı'nın, 10 Ekim 2009'da MHP Adana İl Başkanlığınca düzenlenen, ?Çözülen Ülke Türkiye? konulu konferanstaki konuşmasında, eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını ağır biçimde aştığı, Erdoğan'ın kişilik haklarına ağır saldırıda bulunduğu belirtilerek, 100 bin TL manevi tazminat talebinde bulunulmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber