Olumsuz hava sebze fiyatlarını etkiledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2010 15:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yurt genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları, Türkiye'nin sebze ve meyve ambarı olarak bilinen Antalya ve ilçelerinde sebze meyve fiyatlarının yükselmesine yol açtı.

Yurt genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları, özellikle örtü altı ürünlerin fiyatlarının bir anda yükselmesine sebep oldu. Antalya'nın Kumluca ilçesi Toptancı Halinde, Şubat ayının girmesiyle bazı ürünlerin fiyatları yüzde 30 ile 50 arasında yükseldi.

Havaların soğuk ve yağışlı geçmesi nedeniyle seralarda talebi karşılayacak ürün yetişmediğini belirten yetkililer, fiyatların yükselmesine sadece ülke genelindeki olumsuz hava koşullarının değil, dünya genelindeki olumsuz hava koşullarının da etkili olduğunu vurguladılar.

Kumluca Ticaret Borsası Başkanı ve Komisyoncu Fatih Durdaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava şartlarının olumsuz geçmesi nedeniyle arz olunan ürünlerin talebi karşılayamadığını ve bundan dolayı fiyatların yükseldiğini belirtti. Fiyatların yükselmesine bölgedeki ihracat taleplerinin de etkili olduğunu anımsatan Durdaş, hava şartlarının normale dönmesiyle fiyatların da normale döneceğini sözlerine ekledi.

Toptancı Haline ürün getiren çiftçiler ise ürünlerin yetiştirmesinin her geçen gün zorlaştığını, buna olumsuz hava şartlarının da eklenmesiyle fiyatların yükseldiğini belirttiler. Kış aylarında ürünlerde verimin düşük olduğundan yakınan çiftçiler, ürün hasadının 15-20 günde bir yapıldığını ve fiyatların bu yüzden yükseldiğini söylediler.

Kumluca Toptancı Halinde bugün domates 1,30 lira, çarli biber 4 lira, sivri biber 4 lira, salatalık 1,50 lira, patlıcan 3,20 lira, kabak 1,60 lira, dolmalık biber 4 lira ve fasulye 4 liradan işlem gördü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber