TMSF'nin yeni patronu Gül oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Şubat 2010 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahmet Ertürk'ün boşalttığı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) koltuğunda oturacak yeni isim belirlendi

Ertürk'ün görev süresinin dolduğu 31 Ocak'tan itibaren başkanlık görevini vekaleten yürüten Şakir Ercan Gül, TMSF'nin yeni patronu oldu. Gül'ün atama kararı, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı.

Öte yandan TMSF'de görev alacak diğer isimler de ortaya çıktı. Fonun ikinci başkanı Abdullah Demiröz olarak belirlenirken, boş bulunan üyeliklere atanan isimler ise Nevzat Mazı ve Mukim Öztekin oldu.

ABD'de 1 yıl staj yaptı

Şakir Ercan Gül, 1967 Erzurum doğumlu. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Gül, yüksek lisansını Marmara Üniversitesi'nde yaptı. Aynı üniversitede halen doktorasına devam eden Gül, üniversite eğitiminin ardından 1 yıl süreyle ABD'de mesleki eğitim aldı. 1989'da Halk Bankası Teftiş Kurulu'nda, 1989-2003 arasında ise Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu'nda maliye müfettişliği yaptı. 2003-2004 arasında İstanbul Deftarlığı'nda görev alan Gül'ün TMSF ile tanışması ise Ocak 2004'te gerçekleşti. Bu tarihte fonun ikinci başkanlığı görevine getirilen Gül, 31 Ocak'tan itibaren başkanlık görevini vekâleten yürütüyordu.

3 kişinin adı geçmişti

Başkanlık için Şakir Ercan Gül'ün yanı sıra 3 isim daha geçmişti. BDDK İkinci Başkanı Ahmet Şirin, SPK İkinci Başkanı Abdülkerim Emek ve TMSF Kurul Üyesi Yüksel Görgeç, başkanlık için üzerinde konuşulan isimler arasındaydı.

ERTÜRK NE YAPTI?

Ahmet Ertürk, geçtiğimiz günlerde Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin toplantısında 6 yıllık başkanlık dönemi boyunca icraatları anlatmıştı

- 1994'te tasfiyesine başlanan 3 banka ile 2003'teki Kıbrıs Kredi Bankası dahil 25 bankanın tasfiye sorumluluğu üstlenildi.

- 523 şirketin yönetim denetimi fon tarafından devralındı. 191 şirket ise bankaların fona devriyle fona geçti. Dolayısıyla, şu anda toplamda 714 şirket, fon tarafından yönetiliyor.

- Uzan, Toprak, Garipoğlu, Zeytinoğlu, Çağlar, Aksoy, Demirel ve Balkaner guruplarına ait şirketler fon tarafından yönetilmeye başlandı. Uzan Grubu'nda Adabank hariç kayda değer şirket kalmdı.

- 8 bin 284 gayrimenkul ve menkul mal fona geçti. 4 bin 429 gayrimenkul satışı gerçekleştirildi.

- 18.6 milyar dolar tahsilat yapıldı.

- Hazine'ye 9 milyar 670 milyon dolar ödeme gerçekleştirildi.

YENİ?BAŞKANI NELER BEKLİYOR?

Ertürk, aynı toplantıda yeni başkanın gündemi hakkında da ipuçları vermişti.

- Burgaz Rakı'nın satışı en önemli gündem maddelerinden. Çalışmalar devam ediyor. Şu anda şirketin rakı bölümü TMSF'nin atadığı yöneticiler tarafından idare ediliyor.

- BDDK'nın Türk Ticaret Bankası ve İmar Bankası'nın devam eden tasfiye sürecini onaylamasının ardından süreç başlatılacak.

- TMSF, 3.6 milyar dolarlık tahsilat daha yapacak.

- Gül, Ertürk döneminden 21 bin davayı ve 61 icra takibine devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber