TEKEL işçisine 4/C'li olmak için 1 ay süre

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2010 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekel işçilerine bu ay sonuna kadar süre tanıyarak rest çekti. 4-C'den yararlanmak isteyenin başvuru yapmasını isteyen Erdoğan, 'Eyleminiz yasal değil. Şubat ayı sonuna kadar sabrediyoruz. 4-C ile ilgili işlem bittikten sonra yasal adım ne ise bunu atacağız' dedi.

Erdoğan, dünkü grup konuşmasının bir bölümünü eylemdeki Tekel işçilerine ayırdı. Başbakan, 'Tekel'de çalışan tüm işçi kardeşlerime hatırlatıyorum. Kamuda çalışmaya devam etmek isteyen arkadaşlarımız, gitsinler sözleşmelerini imzalasınlar. Eylemdeki arkadaşlarımız da evlerine dönsünler. Hazinemiz'deki her bir kuruş milletimizin bize emaneti' çağrısında bulundu.

KUSURA BAKMAYIN

Erdoğan, şunları söyledi: 'Maaşlarında bundan sonra artış olacak mı? Tabii olacak. Biz şu anda kıdem ve ihbar tazminatınızı veriyoruz. Yeni süreci de kıdem ve ihbar tazminatını alacak şekilde düzenleyeceğiz. Dün geldiler, yine 'istemezük'. Kusura bakmayın yapılması gerekenin azamisini fazlasıyla verdik. Ne Abdi İpekçi önünde, ne Türk-İş önünde yapılan eylem yasal değildir. Fakat biz bu demokratik davranışımızı, bu ay sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu yasal olmayan sürece bu ay sonuna kadar sabrediyoruz. Ama ay sonu 4-C ile ilgili işlem bittikten sonra artık yasal adım ne ise bunu atacağız. Çünkü kusura bakmasınlar, bu ülke yol geçen hanı değildir, bu ülkenin sahipleri var.'

EYLEM AMACINI AŞTI

Erdoğan, Tekel işçilerinin eyleminin amacını aştığını, aleni olarak hükümete karşı bir kampanyaya dönüştüğünü savunarak, 'Pankartlara bakın, sloganlara bakın, partimi hedef alan, şahsımı hedef alan terbiye dışı, edep dışı bir üslup kullanılıyor' diye tepki gösterdi. Başbakan, 'Günlerdir şimdi bunlar, 'aç susuz yaşıyoruz, bakkallardan ekmek geliyor, paylaşıyoruz' diyorlar. Ajitasyon. Tekel işçilerine maaşları dün itibarıyla takır takır ödenmiştir. Dün (önceki gün) saat 15.00 itibarıyla da kıdem ve ihbar tazminatları hesaplarına yatırılmıştır. Asgarisi 20 bin lira, azamisi 80 bin lira, ortalaması 40 bin lira. Hala maaşlarını alıyorlar. Nasıl oluyor da simidi, ekmeği paylaşarak yiyorlar?' dedi.

'KİMSE TEHDİT DEĞİL'

BaŞbakan Erdoğan, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nde yapılacak değişikliğe ilişkin mesajlarını dün de sürdürerek, şöyle konuştu:

'Bu Alevidir, Türk'tür, Kürt'tür, Romandır, Hıristiyan'dır, başını örter, alkol kullanır v.s diyerek kimse potansiyel suçlu ilan edilemez. Tabii adının yanına not düşülemez, fişlenemez, tehdit olarak görülemez' dedi. Bütün bunlar için neden 7 yıl bekledikleri sorusunun yöneltildiğini belirten Erdoğan, 'Bu demokratik olgunluğa ancak bugün ulaşılmıştır, şartlar bugün oluşmuştur. Buraya kolay gelmedik. Ama bunu yazan çizenlere de aynı şekilde soruyorum. 10 yıl öncesinde köşende böyle yazı yazabiliyor muydun? Var mıydı böyle bir şey? 'Ferman buyurdunuz efendim' diyordunuz. O günlerinizi çok iyi biliyoruz.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber