Erdoğan: Bahçeli ve Baykal tek yumurta ikizi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2010 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin kadın kolları toplantısında konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından notlar:

Ogün orada TBMM kürsüsünde maske bir kez daha düşmüştür. Ürkek değil erkek parti diye yola çıkanlar meclis kapısında u dönüşü yapmış bugün ise kadınlara dil uzatacak peygambere dil uzatacak izansızlık abidesine dönüşmüştür.

Peygamber Efendimizi siyasi malzeme yapmak kimin haddine. Partilinin birisi sürç-i lisan ile söylemişse şahsıma böyle bir ifadeyi sen hangi hakla söyleyebilirsin. Ak Parti'nin kuruluşunda şahsımda tabu yaratmak yoktur. Tabuları yıkmak vardır.

Ama sizin kendinize ait tabularınız var bunları dile getirmeye gerek yok. Eşleri tartışmalara çekmek, saygısızca saldırmak kimin haddine. Burada özellikle ogün tabiki meclisi yöneten hanım bu sınırsız yanlışlara fırsat vermiştir. Başbakan Yardımcımız sıfatıyla bir milletvekili sıfatıyla o mecliste 2 dönem başkanlık yapmış deneyimle hanfendiye yaptıklarınız yanlış adeta CHP'nin bir militanı gibi yönetiyorsunuz demiş. Hanfendi de yürütmenin yasamaya baskısı olarak görüyor.Bu yasamanın yürütmeye baskısıdır.

Yasama Yürütme Yargı üçüde ayrı erklerdir. Hiçbirisinin birbirine dahili olamaz. Yürütmenin içindeki insanlar bir milletvekilidir. Bunu dile getirir, söyler. Neymiş odasına baskın yapmış. Edep yahu odasında görüşmeyip de genel kurulda görüşmek mi el verirdi. Hanfendi bunu baskın olarak nitelendirdi. Milletvekili o odaya da gider rahatlıkla görüşür. Neymiş orası soyunup giyinme yeridir. Tabi o da var ama diğer tarafta çalışma yeri de var. Halkıma anlatıyorum doğruları bilsinler diye.

Krizleri MHP yaşattı. Milliyetçiyim diyenler ülkenin milli bankasının hortumlanmasına seyirci kaldılar. Onların döneminde gecelik faiz 7 binlere çıktı. Kimin cebinden çıktı bu faiz. Milletimin cebinden çıktı. Enflasyon alımgünü düşürdü. Kim buna vesile oldu MHP. Onların döneminde borçlanma faizi yüzde 63'e çıktı. Şimdi nerdeyiz 7'ye kadar indik. Enflasyonda 6.5'a kadar düştü. Merkez Bankası 26.5 milyar dolarla teslim edildi şimdi 70 milyar doların üstünde. Şimdi hangi hakla bu iktidarı suçluyorsunuz. Her alanda artarak devam edecek. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar olsaydı sizin dönem gibi olurdu. Taş üstüne taş koyamadınız. Millet size görev verdi 5 yıl dayanamadınız. 3.5 yıl sonra kaçıp gittiniz. MHP'nin iktidarında 21 banka battı. Bunun faturası 45 milyar dolar. Kim ödedi millet. Sizin şahsınızda devlet. Ülkesini sevmek bu mu. Milli bankayı zarara uğratanlar fakirleştirenler ihanetle suçlayacak birisini arıyorlarsa buyursunlar aynaya baksınlar. MHP o gün DSP'nin ANAP'ın kuyruğuna takıldı. Bugün de CHP'nin kuyruğuna takılmış. Kanatları altında geçinip gidiyor. Bugün benim MHP'ye oy veren vatandaşların oyunu CHP'ye veriyorlar. MHP'de CHP gibi halktan kopuyor. Halkla alay edecek kadar kopuyor. MHP milletvikinin üslubu aynı. Aralarında fark yok.

Sayın Bahçeli ile Baykal'ın ruh ikizi olduğunu söylüyordum. Bunu söylediğimde hop oturup hop kalkıyorlar. Bunlar ruh ikizi değil tek yumurta ikizi. Dün bütün türkiye MHP'den özür beklerken bırakın özür dilemeyi yeni hakaret ve tehditlerle doluydu. Bu kadar pişkin, dengesiz bir ruh hali olabilir mi. CHP ve MHP'nin bu ülkenin geleceğine ilişkin söyleyecek tek bir sözleri yok. Bu ülkede MHP ve CHP'nin dikili bir taşı eseri yok. Bundan sonra da bir eser kazandırmak gibi bir gündemleri yok. Nereye giderseniz gidin sorun ne yapmışlar.

Kalmış tehdit ediyor. Senin gücünü bilmem ne olursan ol. Bu tehditlerle AK Parti'yi sindireceğini düşünüyorsan. Bizim tek verilecek can borcumuz var Allah'adır. Herşeyden önce siyaset ahlakını iyi öğren. Siyasi etiği iyi öğren. Yanındakiler edep adap ihlal ederken seyretmen seni kurtarmaz. Onun sorumlusu sensin. Yanındaki vekilin akla gelmez ifadelerini kullanmasına izin veren sensin. Millete bunun hesabını verecek olan da başta sensin. Dün gördünüz medya sahiplerini suçluyorlar. İşte sivil faşizim diye birşey varsa bunlar onların temsilcileri. Millet iradesini TBMM'yi çalıştırmayarak Ak Parti'yi engelliyorlar. Bunların zihniyeti çok açık. Ak Parti kazanmasında millet ne olursa olsun.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber