SHÇEK, yatılı bakım hizmeti verilen kişi sayısını yüzde 5 azaltacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2010 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK), aile yanına dönüş çalışmalarını artırarak, kurumda yatılı bakım hizmeti verilen kişi sayısını yüzde 5 azaltacak.

SHÇEK'in 2010 performans programına göre, koruyucu - önleyici hizmet modeli revize edilerek, hizmet niteliğinde değişikliğe gidilecek. Uygulanacak stratejik plan ile kurumdan yatılı hizmet alırken, aile merkezli yerinde hizmet verilen birey sayısında yüzde 35 artış sağlanması öngörülüyor. Böylece daha önce kurum bakımındayken koruyucu aile, evlatlık verme gibi uygulamalarla aile hayatı yaşaması sağlanan veya kendi ailesi yanına döndürülen çocuk sayısı ile ailesi yanında desteklenen kurum bakımındaki özürlü sayısı artacak.

Kurum bakımından aile yanına dönüş çalışmaları ve aile merkezli hizmetler artırılacak. Yatılı bakım hizmeti azaltılacak. Bu kapsamda 2010 sonunda yatılı bakım hizmeti verilen birey sayısında yüzde 5 azalma sağlanması planlanıyor. Bununla birlikte sosyal sorunlarda ihtisaslaşmış kurum hizmetleri yaygınlaştırılarak, birey rehabilitasyon hizmetleri artırılacak. Suça sürüklenmiş, istismara uğramış çocuklara yönelik yatılı kurum hizmetleri artacak.

Koruyucu önleyici çalışmalar kapsamında halen sosyal hizmet desteği verilenlere ek olarak her yıl en az 175 bin birey ve aileye hizmet verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber