Öğretmen sendikaları, il içi sıraların çalıştırılmasını istedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Şubat 2010 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Hizmet kolunda örgütlü Türk Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen, Eğitim Sen ve Eğitim-İş, Milli Eğitim Bakanlığına başvurarak, il içi sıraların çalıştırılmasını istedi.

TÜRK EĞİTİM SEN'İN AÇIKLAMASI- 15 OCAK 2010

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde sıralı okullarda görev yapmak için puan üstünlüğüne göre sıraya girmiş ve atanmak için bekleyen üyelerimiz tarafından sendikamız genel merkezine sırada oldukları okullarda boş kadroların olduğu ve sıraların çalıştırılmayarak boş kadroların görevlendirme veya ücretli öğretmenler ile doldurulduğu şikayetleri üzerine yönetmelik hükümleri uyarınca Şubat ayında sıraların çalıştırılması için Milli Eğitim Bakanlığına yazı yazdık.

EĞİTİM BİR SEN'İN AÇIKLAMASI- 28 OCAK 2010

Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreterimiz Ramazan Çakırcı, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın ile görüşerek, il içi sıraların çalıştırılmasını, 5 Şubat'ta yapılacak il içi ve iller arası özür durumuna bağlı atama ve yer değiştirmeden sonra oluşabilecek yeni özür durumu nedeniyle ek yerleştirme yapılmasını istedi. Çakırcı, görüşmede, yönetici atamada yaşanan sorunları da gündeme getirdi.

Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, il içi sıraların çalıştırılması yönündeki talebimizi değerlendireceklerini, il içi ve iller arası özür durumuna bağlı atama ve yer değiştirmeden sonra oluşabilecek yeni özür durumu nedeniyle ek yerleştirme için ise başvuruları alacaklarını söyledi.

Yalçın, yönetici atama konusunda kendilerine gelen sorunları, zamanında müdahale ederek çözdüklerini ifade etti.

EĞİTİM SEN'İN AÇIKLAMASI- 4 ŞUBAT 2010

İl İçi Sıraların Çalıştırılması İçin Bakanlığa Yazı Yazdık

Sendika olarak ili iç sıraların işletilmesi için il milli eğitim müdürlüklerini uyararak gerekli önlemlerin alması talebiyle Bakanlığa yazı yazdık.

EĞİTİM İŞ'İN AÇIKLAMASI

Sendikamız Genel Merkezine gelen şikâyetler üzerine, illerde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan sıralı okullarda boş kadroların olduğu, bu boş kadroların geçici görevlendirme veya ücretli öğretmenlerle doldurulduğu ve bu sıralı okulların özür grubu atamalarına açılmak suretiyle öğretmen ihtiyacının kapatılmaya çalışıldığı tespit edilmiştir. Bu durum sıralı okullarda görev yapmak için puan üstünlüğüne göre sırada bekleyen öğretmenlerin mağduriyetine neden olmaktadır. Sıralı okullarda boş kadro olması durumunda ilk olarak sırada bekleyen öğretmenlerin atanması, sırada bekleyen öğretmenler atandıktan sonra halen boş kadro varsa o kadroların değişik şekillerde doldurulması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber