AK Partili kadın vekiller: MHP özür dilesin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2010 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti'li kadın milletvekilleri, MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş'un, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın GATA'ya alınmamasına ilişkin sözleri dolayısıyla MHP'yi tüm kadınlardan özür dilemeye davet etti.

Ak Parti'li kadın milletvekillerinin imzalarının yer aldığı açıklamada, MHP'li Durmuş'un, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmaya yer verildi. Osman Durmuş'un sözleriyle, Ak Parti'li kadın milletvekillerini tahkir ettiği ve çeşitli iddialarda bulunduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

?AK Parti'li kadın milletvekilleri olarak bizler, kadınların kıyafetleri, yaşam biçimi, felsefi ya da dini inançları nedeniyle şiddete, kınama ya da ayrımcılığa uğramasını kabul edilemez buluyoruz. Bu durum, Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Tasfiye Edilmesine Dair Sözleşme (CEDAW) uyarınca açık bir ayrımcılıktır. Anayasasında kadın-erkek eşitliğini yerine getirme mükellefiyeti olan Türkiye'nin yükümlülüklerinin ve Anayasanın 2. maddesinde ifadesini bulan 'İnsan haklarına saygılı hukuk devleti' ilkesinin ihlali anlamına gelir.

MHP'li milletvekilinin, kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kalkması için mücadele etmek ve tüm kadınların rencide edilmeden haklarını kullanması için çaba göstermek yerine, siyasi rant düşüncesiyle ve müstehzi bir eda ile Sayın Başbakan'ın eşinin kıyafetini diline dolaması ve kadınlara dönük haksız ve hukuksuz kıyafet yasağını ve bu yasak üzerinden kadına karşı yapılan ayrımcılıkları olumlayan ifadeleri ile MHP Genel Başkanı ve parti yönetiminin bu vekile ve sözlerine sahip çıkması, bütün kadınları incitmiş ve üzmüştür. Bu nedenle, Ak Parti'li kadın milletvekilleri olarak bizler, bu kabul edilemez üslup ve yaklaşımı kınıyor ve MHP'yi sadece bizden değil, tüm kadınlardan özür dilemeye davet ediyoruz.

Biz, kadın milletvekilleri olarak, kadınların giyim biçiminin değil, kadınlarımızın insan hakları ve insan onuruna yaraşır bir yaşama sahip olmaları ile ilgili gelişme ve hedeflerin tartışılmasını, kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın sona erdirilmesini ve bunun için de siyasilerin samimi katkı vermesini diliyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber