Danıştay'ın katsayı kararına protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2010 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı sivil toplum kuruluşları ve sendikaların üyeleri, Danıştay 8. Dairesi'nin, YÖK'ün üniversiteye girişte farklı katsayı uygulaması öngören kararının yürütmesini oy birliğiyle durdurmasını, Danıştay önünde yaptıkları eylemle protesto etti.

Kararı protesto eden pankartlarla Danıştay önünde toplanan grup adına açıklama yapan MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, yürütmeyi durdurma kararını veren Danıştay 8. Dairesi'nin buna benzer başka bir davada ?katsayı belirleme ve sınav sistemini değiştirme kararının YÖK?te olduğuna hükmettiğini, ancak bu kez geçmişte verdiği kararla çeliştiğini söyledi.

?Meslek lisesi öğrencilerinin geleceklerini karartacak bir karara imza atıldığını? savunan Ünsal, ?Bu karar, sınava çok az kala, öğrencilerin bütün motivasyonlarını kıran vicdansız bir karardır? değerlendirmesinde bulundu.

Ünsal, Danıştay 8. Dairesi'nin kanunen YÖK'ün sorumluluğunda bulunan bir alana yetkisi dışında müdahale ettiğini ve idari yargının geçmiş kararlarını hiçe saymak pahasına verdiği bu kararın, yargının güvenirliğini tartışma konusu yaptığını iddia etti.

Kararın alınmasındaki en büyük payın İstanbul Barosu'nda olduğunu savunan Ünsal, hukuktan yana olması gereken bir kurumun yüksek öğretimde eşitlik ilkesinin iptali için çalışmasının da manidar olduğu görüşünü dile getirdi.

Eğitimde eşitliğin evrensel ve vazgeçilmez bir insan hakkı olduğunu belirten Ünsal, ?bu hakkı hiçe sayan kararı ideolojik ilan ettiklerini? bildirdi.

Ünsal, ?YÖK'ün meslek lisesi öğrencilerini bu ideolojik çarpışmanın dışında tutarak, öğrencilerin moral motivasyonlarını da göz önüne alarak en kısa sürede katsayı problemini çözüme kavuşturması? gerektiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber