Gül: Bu meclis yeni bir Anayasa yapabilirdi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Şubat 2010 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Hindistan'a gelirken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, ?Yeni Anayasa için fırsat kaçırıldı? sözlerinin bazıları tarafından yanlış anlaşıldığını söyledi.

Gül, bu konu hakkındaki görüşlerinin iyi anlaşılmasını isterken Hindistan'ın Agra kentinde basın mensuplarına açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugünkü Meclis'in temsil oranının çok yüksek olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin siyasi grupları yansıtan 4 ayrı grup bulunduğunu anlattı. Cumhurbaşkanı Gül, ?Bu Meclis yeni bir anayasa yapabilirdi. Bu zaman açısından kaçırıldı. Yapılsaydı, şüphesiz ki herkes memnun olurdu. Türkiye'nin yeni bir anayasaya her bakımdan ihtiyacı var. Daha evrensel bir anayasa fırsatı vardı? diye konuştu.

Siyasi partiler arasındaki gerilimin hatırlatan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ?Devreye girecek misiniz?? sorusu üzerine ?Bu konuda bazı bazı düşüncelerim var? yanıtını verdi.

Gül'ün yeni Anayasa ilişkin sözlerinin, bazıları tarafından Cumhurbaşkanının görev süresi ile ilişkilendirilmesiö yorumlarının hatırlatılması üzerine Gül, ?O noktalara bunu çekmek çirkin? diye yanıt verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber