PTT çalışanları kefalet sandığındaki paraları istiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2010 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Haber-Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, PTT çalışanlarının

paralarından kesilerek kefalet sandığında biriken paraların çalışanlara verilmesini istedi.

Bursa Gençosman PTT önünde basın açıklaması yapan Avcı, 1954 yılında kurulan kefalet sandığı için, işe ilk girişte maaşın yüzde 50'si ve daha sonra her ay maaşın yüzde 2'si şeklinde kesilen paraların kefalet sandığında biriktiğini dile getirdi. 2002 yılında PTT ve Telekom'a yazı yazıp parayı istediklerini dile getiren Avcı, Telekom'un kesilen paraları geri ödediğini, PTT'nin ise bunu kabul etmediğini ifade etti.

Bunun üzerine, Bursa İkinci İdare Mahkemesi'ne dava açtıklarını ve bu davayı Danıştay 5. Dairesi'nin 11 Eylül 2009 tarihindeki kararı ile çalışanların lehine bozduğunu hatırlatan Avcı, Bursa 2. İdare Mahkemesi'nin tekrar eski kararına uyarak temyiz yolu açık olmak üzere davayı reddettiğini kaydetti. 2004 yılında 22 bin memurun sandıkta biriken parasının 238 trilyon olduğunu hatırlatan Avcı, hükümetin geçici 8. maddeyi çıkartarak, bu paranın yüzde 30'unu ölenlerin ve emeklilerin payı diyerek hazineye aktardığını, yüzde 70'i de PTT'nin yönetim kurulunun yetkisine verdiğini savundu.

Avcı, PTT'nin de bu paralarla araç-gereç ve bina yenileme gibi çalışmalar yaptığını belirterek, geçici 8. maddenin kaldırılmasını ve çalışanların haklarının iade edilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber