MHP'nin Katsayı Kanun teklifi TBMM başkanlığında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2010 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- MHP, ortaöğretim puanına uygulanacak katsayı veya ek puan hesabında kullanılacak yöntemin, ortaöğretimin niteliğine bakılmaksızın eşit olarak uygulanmasını öngören kanun teklifini, TBMM Başkanlığına sundu.

Yükseköğretim Kanunu'nda değişiklik yapan teklif, ortaöğretim veya lise puanına uygulanacak katsayı veya ek puan hesabında kullanılacak yöntemin, ortaöğretimin niteliğine bakılmaksızın eşit olarak uygulanmasını öngörüyor.

Teklifin gerekçesinde, yükseköğretime girişte uygulanan katsayı sistemi üzerindeki tartışmaların, toplumda ciddi bölünmelere yol açtığı, bu bölünmenin yarattığı ortamın da ciddi adaletsizliklere neden olduğu belirtildi.

Bu konuda gündemden düşmeyen siyasi tartışmaların, üniversitelerin ve ortaöğretimin geleceğini tehdit edecek aşamaya kadar tırmandığı anlatılan gerekçede, şöyle denildi:

"Özellikle de sınav sürecinin başladığı bu dönemde bile ortaya çıkan belirsizlik, bu siyasi tartışmanın tarafı olmayan öğrencilerde ciddi bir motivasyon kaybına neden olmaktadır. Elbette tamamen pedagojik esaslara göre sağlıklı bir yükseköğretime giriş sistemi oluşturulması temenni edilir. Ancak, bu aşamada yaşanan belirsizliği bir kanun güvencesi ile çözüme bağlamak bakımından, ortaöğretim programları arasındaki katsayı farkının tamamen kaldırılmasında yarar bulunmaktadır."

Gerekçete Yükseköğretim Kanunu'nun, "Yükseköğretime giriş" başlıklı maddesinin, eğitimde fırsat eşitliğiyle örtüşmeyen uygulamalara hukuki zemin hazırladığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber