Turkcell fiyat düşürdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2010 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. için daha önce 0,0655 lira olan GSM şebekelerinde çağrı sonlandırma ücretinin 0,0313 lira olarak belirlendiği bildirildi.

Turkcell'den arabağlantı ücretlerine ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından 1 Nisan 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere belirlenen arabağlantı ücret tarifelerine göre, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. için daha önce 0,0655 lira olan GSM şebekelerinde çağrı sonlandırma ücretinin 0,0313 lira olarak belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, Kurul kararında belirtilen arabağlantı ücretlerindeki düşüşün, sektör beklentisinin üzerinde gerçekleştiği, yapılan bu indirim sonrasında arabağlantı ücretlerinin mobil pazarda AB ortalamalarının 7 kat altına inerken, sabitte AB ortalamasının üzerinde kalmaya devam ettiği belirtildi.

?MOBİL İLETİŞİM, SABİTE GÖRE DAHA ÇEKİCİ HALE GELDİ?

Söz konusu kararda ?işletmelerin operasyon maliyetlerinin yeterince dikkate alınmadığı? savunulan açıklamada, yine aynı kararla sabitte fiyatların düşmediği göz önüne alındığında mobil iletişimin sabite göre daha da ?çekici? hale geldiği ifade edildi.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, karara ilişkin ?Kullanım oranlarının artacağına ve bunun sonucunda Turkcell'in, bugüne kadar yaptığı altyapı yatırımları sayesinde kalite ve kapsama farklılığında yine açık ara lider olmaya devam edeceğine inanıyorum. Müşterilerimiz, Turkcell kalitesinden ve teknolojisinden daha da uygun fiyatlarla faydalanabilecek? değerlendirmesi yaptı.

Ciliv, finansal anlamda etkileri olabilecek bu kararın sektörde şartları değiştirdiği için fırsatlar barındıracağını düşündüğünü dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber