Hakim adayları sınav tarihlerini bekliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Şubat 2010 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sınavlar... Öğrencilerin bitmeyen kabusları hepimizin başından geçen stres dolu günler, hayatımızın her anında sınavlarla boğuşurken genç hukuk mezunlarının bir sorunuda girmeyi düşündükleri hakimlik sınav tarihlerinin belirsiz olması.

Adalet Bakanlığı son 2 yıldır ocak ayında yıl içerisinde yapılacak bütün hakimlik sınav tarihlerini açıklıyordu, ancak bu yıl sınav tarihlerinin açıklanmaması sınava girecek hukukçular arasında endişeye yol açtı, belirsizlik yüzünden ders çalışmaya motive olamadıklarını, avukatlık stajlarına dahi başlamakta kararsız kaldıklarını bu durumun, gerek kendileri gerekse aileleri açısından stresli bekleyiş olduğunu dile getiriyorlar.

Aslında ülkemizde sınav takvimleri belli bir sistemde her yıl açıklanıyor. ÖSS, KPSS, ALES, TUS gibi sınavların tarihleri aşağı yukarı her yıl aynı tarihlerde yapılmaktadır, örneğin ÖSS her yıl haziranda Tıpta Uzmanlık Sınavları her yıl nisan ve eylül ayında yapılmaktadır, yani bugün doğan bir çocuk 18 yıl sonra gireceği ÖSS yada Tıp fakultesinde okursa 24 Yıl sonra gireceği TUS'un tarihini bugünden bilebilir, kişinin sınava gireceği tarihi bilmesi hem motivasyonunu olumlu etkiler hemde hayatını ve ders çalışma sistemini ona göre proğramlar.

Yazımızın başında dediğimiz gibi Bakanlığımız son 2 yıldır ocak ayında sınav takvimlerini açıklıyordu bu yılki gecikme malesef öğrenciler arasında endişeye ve asparagas haberlerin çıkmasına yol açtı.

Sayın Adalet bakanlarımız tarafından da dile getirilen ülkemizdeki hakim savcı açığının günden güne artması ivedilikle faaliyete geçmesi beklenen isninaf mahkemelerinin gerekliliği ve mahkemelerin ağır iş yüküde dikkate alındığında eskisi gibi yılda en az 2 defa hakim savcı alımı hukukçular tarafından beklenmektedir.

Sınava girecek hukukçuların Bakanlığımızdan beklentisi ve akıllarındaki 3 soru şu şekildedir.

1-Bu yıl Adli ve idari yargı hakimlik sınavı yapılacakmı ?

2-Yapılcaksa hangi tarihlerde yapılacak eskiden olduğu gibi yılda iki defa yapılacakmı ve kaç kişi alınacak ?

3-Hakimlik sınavına girişteki yaş şartı yeniden düzenlenecek mi?

Juriste- memurlar.net forum editörü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber