PKK'nın kışkırtması boşa çıktı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 16 Şubat 2010 01:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

15 Şubat'ta PKK'nın tüm kışkırtmalarına rağmen halkın sağduyusu bir kez daha üstün geldi

Büyük şehirlerde, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde Öcalan'ın yakalanışının yıldönümü nedeniyle PKK'nın öngördüğü büyük olaylar meydana gelmedi. Bazı kenar mahallelerdeki küçük olaylar dışında büyük olaylar yaşanmadı. Türkiye bir sınavı daha başarıyla verdi.

PKK'nın kışkırtmalarının en çok etkili olacağını zannettiği Diyarbakır'da da sakin geçen 15 Şubat'ı HABERTURK.COM yazarı Mazhar Bağlı yorumladı.

Bölge insanın demokratik açılım sürecinden umutlu olduğunu kaydeden Bağlı, "Daha rahat bir ortama kavuştuklarını görebiliyorlar" dedi.

İşte Doç. Dr. Mazhar Bağlı'nın sözleri:

"Mesela Nevruz gibi bölgede folklorik bir festival günü yasaklanınca, o gün siyasi bir kimlik kazanıyor. Bu tür olaylarda da bana kalırsa çok fazla baskı olmazsa çok fazla olayın olacağını beklemiyorum. Diyarbakır'da bir muhabir aradı beni, 'Basın açıklaması yapıyorlar. Başka bir yerde yapıyorlar ama biz Bağlar'dayız, buraya gelecekler ve olay çıkaracaklar' dediler ve öyle oldu... Basın da çok fazla ilgi göstermedi. Basın ilgi gösterdiği zaman örgütün propaganda aracına dönüşebiliyor.

Bağlı, "yıldönümü"nün sessiz geçmesinde demokratik açılım sürecinin de etkisi olduğu görüşünde:

"Sorun uzun süreden beri var olan, buradaki etnik yapıyla devletin kurduğu iletişim. Sorun, şiddet üzerinden değil; siyaset üzerinden, hukuk üzerinden çözülmeli. Dolayısıyla insanlar umutlular ve beklenti içindeler. DTP'nin söylediğinin aksine insanlar gündelik hayatlarında daha rahat bir ortama kavuştuklarını görebiliyorlar. Şiddete başvurmadıkları zaman kendilerini ifade etmekte herhangi bir engelle karşılaşmadıklarını görüyorlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber