Polise taş: 5 sanığa 11 yıl hapis çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2010 15:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır gezisi sırasında yapılan izinsiz gösterilere katıldıkları ve polise taş attıkları gerekçesiyle yargılanan 2'si tutuklu 5 sanık 11'er yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Nail Çınar ve Abdulmenap Aslan hazır bulundu, tutuksuz yargılanan Halil Kaya, Vedat Kaya ve Ferdi Tantekin ise duruşmaya katılmadı.

Sanık avukatları, müvekkilleriyle ilgili suçlamaları kabul etmediklerini ifade ederek, ''Dosyada tek delil kolluk görevlilerinin beyanlarıdır o da gerçeğe aykırıdır'' diye savunma yaptı. Tutuklu sanıklar Çınar ve Aslan da son savunmalarında beraatlarını talep etti.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından, tutuklu sanıklar Çınar ve Aslan ile tutuksuz sanıklar Halil Kaya, Vedat Kaya ve Ferdi Tantekin'i, TCK'nın ''terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'' suçunu içeren 314/2. maddesi uyarınca 6 yıl 3 ay, Terörle Mücadele Kanunu'nun ''terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçundan 10 ay ve 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 33/c maddesinde yer alan ''dağılma sırasında silah veya araçlarla mukavemet etmek'' suçundan da 4 yıl 2 ay olmak üzere toplam 11'er yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber