Edirne'de ulaşım, askeri araçlarla sağlanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2010 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne'deki Meriç ve Tunca nehirlerinin taşmasıyla yaklaşık bir haftadır kentteki yaşamı olumsuz etkileyen sel suları arasında işlerine gitmeye çalışan vatandaşların ulaşımı hâlâ askerî araçlarla sağlanmaya çalışılıyor.

Sel suları nedeniyle yaya ve araç geçişlerine kapanan Tunca ve Meriç köprülerinden sadece askeri araçlar ve iş makineleri karşıya ulaşabiliyor.

Karaağaç Mahallesi'ne giden Lozan Caddesi boyunca kurulan restoran, kafe, çay bahçeleri ile diğer işletmeler ve Jandarma Şehidliği de hâlâ sular altında bulunuyor.

Meriç ve Tunca nehirlerinin su seviyelerinde önceki günlere göre bir miktar azalmanın olduğu gözlenirken, Karaağaç Mahallesi ve çevresinde oturan vatandaşlar ise iş yerlerine gitmek ve kent merkezinden zorunlu ihtiyaçlarını karşılayabilmek için askerî araçları kullanıyor.

Vatandaşların kent merkezine rahatça gitmelerini sağlamak amacıyla askerî yetkililerce 4 adet askerî araç tahsis edilerek ring seferde kullanılıyor. Bu araçlarda görevli askerî personelin de vatandaşların araçlara inip binerken büyük çaba harcayarak yardımcı oldukları görüldü.

Bu arada, Karaağaç Mahallesi'nde dün akşam rahatsızlanan iki vatandaşın zırhlı bir askerî araçla Tunca Köprüsü'nün başında bekleyen ambulansa ulaştırıldığı ve buradan hastaneye sevklerinin sağlandığı öğrenildi.

Tunca ve Meriç köprülerinin araç trafiğine kapalı olması nedeniyle Pazarkule Sınır Kapısı'ndan da araç geçişleri yapılamıyor.

Nehir taşkınlarını haber olarak vermek üzere basın mensuplarının bölgeye yoğun ilgisi sürüyor. Canlı yayın araçları Tunca Köprüsü'nün başında bekletiliyor.

Jandarma ekipleri de taşkını izlemek için köprünün başına akın eden vatandaşları uzak tutabilmek için bugün Tunca Köprüsü'ne yaklaşık 50 metre uzağa güvenlik şeridi çekerek vatandaşların nehre yaklaşmalarını engelliyor. 112 Âcil servisine bağlı bir ambulans da Tunca Köprüsü'nün hemen başında, oluşabilecek olumsuz bir duruma karşı sağlık ekibiyle hazır bekletiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber