Uzman erbaş, Meclis önünde intihar girişiminde bulundu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2010 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent'te işsiz olduğunu öne süren bir uzman erbaş, Meclis Dikmen Kapısı önünde boynuna ve karnına bıçak dayayarak intihar etmek istedi. Polislerin uzun süren çalışmaları sonucu ikna edilen Mehmet isimli uzman erbaş, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dikmen Kapısı'nın önüne gelen Mehmet isimli uzman erbaş, 3 yıldır işsiz olduğunu öne sürerek intihar etmek istedi. Uzman erbaşların 45 yaşından sonra işten çıkarıldığını ve emeklilik haklarını alamadığını söyleyen erbaş, boynuna ve karnına bıçak dayadı. Kendini öldüreceğini belirten uzman erbaşın, Meclis'e sesini duyurmak için geldiği öğrenildi.

Eylem üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Polisler çevrede güvenlik önlemi alırken, emniyet yetkilileri şahsı ikna etmeye çalıştı. Boğazına dayadığı bıçakla vatandaşlara ve polis ekiplerine zor anlar yaşatan eylemci, uzun süre yanına kimseyi yaklaştırmadı. Şahsı ikna etmeye çalışan emniyet amirleri, yaklaşık 1 saat sonra sonuca varabildi. İkna edilen şahıs elindeki bıçakları polis teslim etti. Emniyet aracına götürülen uzman erbaş, otomobile bindirilirken basın mensuplarına 'niye çekiyorsunuz?' şeklinde tepki gösterdi. Eylemci, daha sonra ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Öte yandan, olayı görüntülemeye çalışan basın mensupları polis tarafından uzaklaştırılmaya çalışıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber