Meclis genel kurulunda 'açılım' gerginliği

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2010 17:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Genel Kurulu'nda muhalefetin eleştirilerine cevap vermek üzere kürsüye gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, sık sık sözünü keserek laf atan MHP milletvekillerine, "Dövmek sizin işiniz. Onu siz bilirsiniz" karşılığını verdi.

TBMM Genel Kurulu'nda Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, demokratik açılım projesinin bir yıkım projesi olduğunu belirterek, iktidarın, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'la işbirliği içinde projeyi yürüttüğünü ve Öcalan'ın yol haritasını uyguladığını savundu. AK Parti milletvekillerinin tepki gösterdiği konuşmaya cevap vermek üzere kürsüye gelen İçişleri

Bakanı Atalay, önemli bir tasarıyı görüştüklerini belirterek, çağın belası olan terörle mücadele alanında faydalanacakları bir birimi oluşturmak için bu tasarıyı Meclis'e getirdiklerini söyledi. Muhalefet partilerinin temsilcilerinin, tasarıyla ilgili ilgisiz, hakaret içeren ifadeler kullandıklarını belirten Atalay, "Muhalefet belki bir gerginlik politikasını, her şeyde suçlayalım, küfredelim, hakaret edelim gibi benimseyebilir. Biz iktidar partisi olarak istikrarı savunuyoruz" diye konuştu.

MHP milletvekillerinin tepkisi üzerine Atalay, sadece hakaretlere cevap verdiğini belirtti. 'PKK liderinin taleplerini talimat olarak alan hükümet' sözünü hiçbir milletvekiline yakıştıramadığını dile getiren Atalay, "Konuları görüşürken bu kadar ileri gitmeyelim. Bunlar ayıptır. Demokratik açılımın her şeyini Meclis'te huzurunuza geldik, uzunca listeler halinde arz ettik" diye konuştu.

Konuşması sırasında Atalay'ın sözü, MHP milletvekilleri tarafından sık sık kesildi. MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, "Açıklayamıyorsunuz Sayın Bakan" derken, Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Atalay'ın 'muhalefet küfrediyor' sözlerine tepki gösterdi. Mersin Milletvekili Kadir Ural da Meclis'teki kavgalı geceye göndermede bulundu. İçişleri Bakanı Atalay, MHP milletvekillerine, "Dövmek sizin işiniz bizim değil. Onu siz bilirsiniz. O yöntemler sizin yönteminiz" karşılığını verdi. Atalay şöyle konuştu: "Ayıp

bir şey. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanı gelmiş, sizin sözcünüzün konuşmalarına cevap veriyor. Niye bağırıp duruyorsunuz. Bu bir yıkım projesi değil bu bir yapım ve kardeşlik projesidir. Bu bir restorasyon projesidir. Burada insafsız suçlamalar yapmayalım. Yüz yüze bakıyoruz. Muhalefet-iktidar olsak da aynı ülkenin insanlarıyız, milletvekilleriyiz. Burada hükümeti terör örgütünden talimat alıyor diye suçlarsanız ülkeye yazık edersiniz."

Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil de gerginlik üzerine milletvekillerini uyararak, "Birbirimizin hukukunu çiğnemeyelim, hukukumuza rıza gösterelim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber