Tutuklamaya itiraza oybirliğiyle red

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2010 20:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklama işleminin yasaya uygun olduğunu belirterek, tutuklamaya yapılan itirazın reddine karar verdi.

Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner tutuklanarak E tipi Cezaevi'ne konulurken, Ankara Barosu'na kayıtlı avukatları tarafından tutuklama kararına yapılan itiraz reddedildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, Başsavcı İlhan Cihaner hakkındaki tutuklama kararı usul ve yasaya uygun olduğu anlaşıldığından tutuklama kararına yapılan itirazın reddine karar verdi.

Cihaner'in avukat Baki Uzun, tahliye taleplerinin devam edeceğini belirtti.

Uzun, "Tutuklama kararına itiraz reddedilmiştir. Herhangi bir gerekçesi yoktur. Biz özel yetkili savcının yetkilerinin kaldırıldığını bundan sonra herhangi bir inceleme yetkisi olmadığını, ağır ceza mahkemesi başkanlığından tedbir talep ettik çükü kendisi incelemeleri yapmak ve el konulan evrakları incelemek istemektedir. Ancak mahkeme bu talebimizi de reddetmiştir, gerekçesi ilginçtir. Henüz savcıya yapılmış bir tebligat olmadığından, savcının yetkisinin kaldırılıp kaldırılmadığı bilinmemektedir denildi. Başsavcılığı da bir dilekçe verdik bakanlık tarafından da teyit edildiğini kendilerinin yetkilerinin olmadığını, yetkileri kaldırılan savcıların soruşturmaların yasaya aykırı olduğunu söyledik. Usul gereğince Başkan tarafından talep reddedildi. Tahliye her zaman talep edilebilir. Şu an bir değerlendirme yapacağız." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber