İstanbul'da HSYK kararına protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2010 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Hukuk ve Demokrasi Platformu" üyesi bir grup avukat, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK), Erzurum'daki özel yetkili savcıların yetkilerini kaldırılmasını protesto etti.

Kadıköy Adliyesi önünde toplanan grup, HSYK kararını protesto amaçlı pankart ve dövizler açtı. Grup adına bir basın açıklaması yapan avukat Gökhan Bozkurt, HSYK'nın Erzurum özel yetkili başsavcıvekili ve savcılarının yetkilerinin alınmasına ilişkin kararını kaygı ile karşıladıklarını söyledi.

Bozkurt, hakkında kuvvetli suç isnadı bulunduğunu öne sürdüğü Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner hakkında işlem yapan bir başka cumhuriyet savcısının soruşturma yapmasından ötürü HSYK tarafından görevinden alınmasının yargıya alenen müdahale olduğunu savundu.

HSYK'nın bu kararının, gerek Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı hakkında soruşturmayı yürütecek yargı makamlarına, gerekse yargısal faaliyette bulunan diğer kurumlara adeta gözdağı verme anlamı taşıdığını ileri süren Bozkurt, "Ortada ciddi bir demokrasi sorunu vardır. Maalesef demokrasi ve hukuk yara almıştır" dedi.

Bozkurt, "Acele verilen bu karar ile Anayasada ifadesini bulan hakimlik ve savcılık teminatının maalesef olmadığı gösterilmiştir" şeklinde konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber